Voor de meeste mensen valt het vakantiegeld dit jaar hoger uit

vakantiegeld valt hoger uit

Door een verandering in de belasting krijgen veel mensen nu iets meer vakantiegeld dan vorig jaar

Veel werknemers kijken uit naar de maand mei, want dan krijgen ze hun vakantiegeld. Dit jaar is het voor de meesten extra leuk. Het bedrag valt voor veel mensen namelijk hoger uit door een verandering in belasting. 

Nieuw belastingtarief

De belastingtarieven veranderden vorig jaar en door dit aangepaste tarief valt het nettovakantiegeld dit jaar hoger uit in vergelijking met vorig jaar, zo verklaart salarisstrookjesverwerker ADP. Helaas heeft niet iedereen dit geluk. Werknemers die parttime werken en tussen de 1.000 en 1.250 euro verdienen, moeten enkele euro’s inleveren ten opzichte van 2019, aldus Nu.nl. 

Het bedrag

Het belastingpercentage voor bijzondere beloningen ligt dit jaar lager dan vorig jaar. Ook het vakantiegeld valt onder die bijzondere beloningen en daarom ontvangen veel werknemers dit jaar meer vakantiegeld in vergelijking met vorig jaar. Mensen die het minimumloon verdienen, ontvangen dit jaar waarschijnlijk een paar tientjes meer. Voor mensen die twee keer modaal of hoger verdienen, geldt dat zij ongeveer 120 euro meer vakantiegeld op hun rekening gestort krijgen.

Minder vakantiegeld

Werknemers die parttime werken en tussen de 12.960 en 16.200 euro per jaar verdienen, zijn de enige mensen die minder vakantiegeld krijgen. Zij ontvangen dit jaar ongeveer 7 euro minder dan vorig jaar.

Wel in mei?

Door de coronacrisis is het voor sommige werkgevers lastig om in mei het vakantiegeld te betalen. Volgens het ADP zijn sommigen dan ook op zoek naar een mogelijkheid om de overboeking van het vakantiegeld uit te stellen. Echter, er zijn maar weinig mogelijkheden om er wettelijk gezien onderuit te komen. Werkgevers zouden daarom alleen een uitbetaling kunnen uitstellen als hun werknemers hiermee akkoord gaan.

Lees ook: Onderzoek toont aan: van dit maandsalaris worden we het gelukkigst

Bron: Nu.nl, ADP | Beeld: Unsplash