Zó heb je altijd een heerlijke geur in huis

ruikt

Er gaat niet boven een huis dat lekker ruikt.

Kun je ook zo genieten van een heerlijk schoon huis, omdat alles opgeruimd is én lekker ruikt? Die geur van schoonmaakmiddel blijft meestal niet lang hangen, maar gelukkig kan je met verschillende producten je huis altijd lekker laten ruiken.

Nare geurtjes

De eerste stap voor een lekker ruikend huis is vieze geurtjes verwijderen, of beter nog, voorkomen. Volle prullenbakken, een kattenbak of vieze vaat kunnen zorgen voor ongewenste geuren in huis. Helaas merk je zelf niet altijd dat deze dingen stinken, omdat je er zelf langere tijd in zit. Vertrouw daarom niet blindelings op je neus, maar maak regelmatig schoon om geurtjes te voorkomen.

De typische geur van een warme zomerdag of juist een flinke regenbui kan heerlijk zijn. Het kan fijn zijn om dan lekker je ramen open te gooien. Ventileer je huis goed, zodat geurtjes van binnen kunnen ontsnappen en je huis lekker kan doorluchten. Zet minstens een kwartier de ramen open zodat het lekker kan doorwaaien.

Fijne geuren

Nu je je huis hebt ontdaan van vieze geurtjes en goed hebt laten luchten, kun je met lekker ruikende middeltjes aan de slag gaan. Kies voor wierook, geurstokjes of geurkaarsen in je favoriete geur. Afhankelijk van hoe sterk je wilt dat het ruikt, kun je kiezen wat bij jou het beste past. Wierook kan bijvoorbeeld heftig en sterk zijn, en is beter geschik voor een grotere ruimte.

Tegenwoordig bestaan er ook verschillende soorten sprays die je huis lekker laten ruiken, zoals huisparfum of textielspray. Met al een paar spraytjes zorg je dat er een heerlijke geur in je huis hangt, of dat je meubels lekker ruiken. Behalve sprays kun je ook kiezen voor een aroma diffuser of streamer. Kies je favoriete essentiële olie en laat de geur zich door je huis verspreiden. Heerlijk!

Lees ook: Aha! Op déze 4 manieren gaan geurstokjes langer mee

Bron: Margriet | Beeld: Pexels / Mathias Reding