Zo houd je de vlinderstruik in je tuin in leven

vlinderstruik

Waar moet hij staan en wanneer moet je de plant snoeien?

Een vlinderstruik is een prachtige plant voor in de tuin. Hij ziet er niet alleen prachtig uit en trekt – zoals de naam al doet vermoeden – vlinders aan, je hebt er ook nog eens weinig onderhoud aan. Maar weinig betekent niet helemaal niets. Wij vertellen je daarom precies hoe je de vlinderstruik in leven houdt. 

De vlinderstruik

Een vlinderstruik in je tuin is een aanwinst voor het oog én de natuur. Met deze plant draag je namelijk meteen een steentje bij een de biodiversiteit. De vlinderstruik verspreidt een heerlijke geur waar vlinders, bijen en andere insecten dol op zijn. Bovendien ziet hij er erg mooi uit, dus deze plant is een win-win situatie voor je achtertuin.

Een zonnige plek

Tijd om meer over de vlinderstruik te weten te komen, zodat jij hem optimaal kunt verzorgen. Deze plant is een echt zonaanbidder en niet gemaakt voor een koud klimaat. Je kunt hem dus het beste een zonnige plek in de tuin geven. Is de plant eenmaal in bloei? Dan heb je er maandenlang plezier van. Een vlinderstruik bloeit namelijk van juli tot oktober in prachtige kleuren.

Snoeien

Hoewel een vlinderstruik weinig verzorging nodig heeft, moet je er wel iets aan doen om lang plezier te hebben van de plant. Zo moet je hem elk jaar een flinke snoeibeurt geven. Heb je de struik langer dan twee jaar niet gesnoeid? Dan zul je merken dat hij steeds minder bloemen krijgt. Zonde, en makkelijk te voorkomen door eens per jaar de snoeischaar erbij te pakken.

Wanneer je dat moet doen? Nu! Een vlinderstruik kun je het beste aan het einde van de winter snoeien, dus wacht vooral niet te lang meer. Snoei de plant lekker kort. Daardoor groeit hij beter en blijft-ie gezond. Dat wordt weer volop genieten in de zomer!

Lees ook: How to: je eigen theetuin maken met kruiden

Bron: Flair | Beeld: Adobe Stock 

Array