Zó houd je je pioenrozen extra lang mooi

pioenrozen

Aha!

Misschien koop je af en toe een bosje pioenrozen voor jezelf, of krijg je ze weleens cadeau. Met deze tips zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van deze prachtige bloemen. 

Zet ze op de juiste plek

Hoewel pioenrozen overal prachtig staan, is het handig om rekening te houden met de juiste plek. Zet je pioenrozen bijvoorbeeld niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas en dat versnelt de veroudering van de bloemen. Zet je vaas dus ver uit de buurt van die schaal fruit.

Suiker

Pioenrozen zijn dol op suiker! Geef ze daarom af en toe een schepje suiker met een beetje vers water. Je zult zien dat ze aanzienlijk langer mooi blijven. Als je ze ook nog eens in een vaas met schoon water zet en wat snijbloemvoedsel toevoegt, zijn ze weer helemaal gelukkig.

Dichte knoppen

Een bos kopen waarvan de knoppen nog dicht zijn. Wij snappen het wel; je hoopt natuurlijk dat ze dan zo lang mogelijk blijven staan en je dus ook langer van de bloemen kunt genieten. Maar eigenlijk is het zonde om de bos met dichte knoppen mee te nemen. Je weet namelijk niet zeker of de dichte knoppen nog wel uit gaan komen. Straks zit je dus naar alleen maar dichte knoppen te kijken… Ga daarom voor een bosje waarvan de knopen al een klein beetje open zijn, zodat je zeker weet dat de knoppen ook écht opengaan.

Niet te dicht op elkaar

Heb je een grote bos pioenrozen gekocht of gekregen? Verdeel de bloemen dan over verschillende vazen. Door de pioenrozen te dicht op elkaar te zetten, kunnen ze namelijk niet goed groeien. Geef ze dus genoeg ruimte en plaats ze niet te dicht op elkaar.

Lees ook: Zieke Martijn Krabbé geeft een gezondheidsupdate

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock