Oei! Zoveel mensen gaan verhuizen vanwege vervelende buren

buren

Ben jij weleens verhuisd omdat je vervelende buren had?

De buren die tot laat in de avond aan het klussen zijn, de krijsende kinderen van de buurvrouw of wanneer je heerlijk op een rustige zondag in de tuin aan het genieten bent, begint de buurman met grasmaaien. Vervelend! Wanneer dit te vaak gebeurt kan een (kleine) burenruzie snel ontstaan en voor sommige mensen betekent dit maar één ding: verhuizen.

Eén op de vijf

In Nederland blijken burenruzies een behoorlijk probleem te zijn. Uit een onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers zijn maar liefst één op de vijf Nederlanders weleens verhuisd vanwege vervelende buren. Vooral in de provincies Limburg, Flevoland en Noord-Holland is het probleem serieus aan de orde. Daar is al meer dan een kwart verhuisd omdat ze lastige buren hadden.

De liefde

Natuurlijk verhuizen mensen niet alleen om vervelende buren, ook voor de liefde vertrekken mensen naar een andere plek. Jonge vrouwen verhuizen vaker voor de liefde dan dat jonge mannen dat doen, blijkt uit het onderzoek. Echter verhuizen deze jonge mannen wel sneller om sleur te voorkomen.

In Zeeland of Flevoland hoef je niet voor de liefde te komen, want in de kleinste provincie van Nederland wil één op de drie inwoners niet verhuizen voor de romantiek. De Zeeuwen zoeken de liefde ook liever dicht bij huis, want daar wil vier op de tien mensen niet verhuizen voor de liefde van hun leven.

Werk

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een nieuwe baan hebt of bent overgeplaatst naar een andere locatie, waardoor je moet verhuizen voor je werk. Echter ziet iets minder dan de helft van alle inwoners van Nederland dit niet zitten. Verhuizen voor werk zit er bij ongeveer 40% van de bevolking niet in, omdat deze mensen zo gehecht zijn aan hun vertrouwde woonplaats. Toch zijn mensen uit Drenthe, Groningen en Zeeland het flexibelst en vinden het helemaal goed om te verhuizen voor werk.

Lees ook: Goed om te weten: tot zó laat mag je ’s avonds doorgaan met klussen

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock