10 dingen die je met een föhn kunt doen

föhn

Dit gaan we onthouden!

Een föhn gebruiken om je haar te drogen na het douchen; nogal wiedes. Het elektrische toestel is dan wel bedoeld om je lokken te drogen, maar je kunt je föhn voor nog veel meer dingen gebruiken. We hebben een aantal van die dingen voor je op een rijtje gezet.

1. Om stickers te verwijderen

Het kan een enorme kriem zijn voor je nagels om stickers van nieuwe borden af te krabben. Als je de volgende keer een sticker of label wilt verwijderen, zou je eigenlijk een föhn moeten gebruiken. De hete lucht van de föhn maakt de lijm van de sticker warm, waardoor het heel makkelijk wordt om ‘m te verwijderen.

2. Pleisters verwijderen

Een grote pleister van je huid aftrekken, is ook niet bepaald een lolletje. Maak de pleister – slechts een paar seconden – warm met de föhn en het is een stuk minder pijnlijk om de pleister van je huid af te trekken.

3. Gemorst kaarsvet

Als je kaarsvet hebt gemorst en het hard is geworden, is het soms maar wat lastig om het kaarsvet op te ruimen. Opnieuw kan een föhn je een handje helpen. Zet een föhn aan en blaas op de vlek. Het kaarsvet wordt weer warm en het is een stuk makkelijk om op te ruimen!

4. Krijtvlekken

Mochten de kinderen op de muur of op tafel hebben gekrijt met waskrijt? Geen paniek! Ook hier kan een föhn je helpen. Even met de hete lucht op het krijt blazen en daarna kun je het makkelijk schoonmaken.

5.Waterkringen uit houden tafel halen

De hitte van je föhn kan het water uit je houten meubels halen. Begin met blazen op de koude stand en zet je föhn na een paar seconden op warm. Grote kans dat de kringen weggaan!

Lees meer trucjes op de volgende pagina.

Pagina 1/2