10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

8. Geïmproviseerde tablethouder

Ga je op vakantie of op familiebezoek en moet je een lange reis maken met kinderen achterin? Dan houden die zich vast bezig met een tablet. Maak een geïmproviseerde tablethouder door bagageklemmen aan de hoofdsteun te bevestigen. Zo hebben je kinderen een eigengemaakt televisiescherm op de achterbank!

9. Haren

Heb je de hond regelmatig achter in de auto maar heb je stoffen bekleding? Dan kun je je suf stofzuigen, maar die stugge haren gaan er echt niet allemaal uit. De truc? Een raamwisser! Spuit met de spuitfles water op de autostoelen en achterbanken. Voor een lekker geurtje kun je een klein beetje wasverzachter toevoegen aan het water. Ga dan met de raamwisser over de verschillende oppervlakten heen en kijk hoe de haren uit de stof worden getrokken. Je stoelen en banken zijn nog nooit zo schoon geweest!

10. Conditioner

Conditioner gebruiken we meestal voor onze haren, maar ook je auto in de conditioner zetten kan erg handig zijn! Kies voor een conditioner met het stofje lanoline, dit brengt een beschermend laagje aan over de autolak, net als autowas. Zo blijft je auto langer glanzen, omdat het een waterafstotende coating maakt. Handig, toch?

Lees ook: Vaatwastabletten kun je ook voor deze 5 dingen in huis gebruiken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Autoguru | Beeld: Pexels