10 verrassend normale dingen die de president van de VS niet mag doen

Het bijwonen van voorstellingen of sportevenementen van hun kinderen

Een ander groot nadeel volgens voormalige presidenten is de impact op de familie. Zo mag een president geen sportevenementen bijwonen van kinderen of kleinkinderen. Sterker nog, sommige kinderen kregen binnen de muren van het Witte Huis les door alle beveiliging die anders nodig was op een reguliere school.

Technologie gebruiken zonder controle

Met alle technologische ontwikkelingen moet de Secret Service alert blijven op nieuwe bedreigingen. Zo is nadrukkelijk verzocht dat president Obama minder gebruik zou maken van zijn Blackberry en president Trump van zijn Twitter account. Social media wordt gezien als een plek waar iedereen zijn mening mag delen maar voor de president van de Verenigde Staten is dit niet het geval. Een president mag bijvoorbeeld niemand blokkeren omdat het in gaat tegen het eerste amendement.

Commerciële vluchten

Dr. Karla Mastracchio, een cybersecurity-instructeur, geeft aan dat een ‘gewone’ vlucht geen optie is voor een president. Er kan extra beveiliging worden ingezet maar omdat de president zelf in bezit is van een Air Force 1 wordt dit vooral als overbodig gezien.

De ramen open zetten

Het klinkt als de normaalste zaak van de wereld om je ramen open te doen maar voor de president van Amerika is dit geen optie. Wegens veiligheidsoverwegingen mag er in het Witte Huis of in de auto geen raam open worden gezet. Er is één keer een uitzondering gemaakt voor de voormalige First Lady Michelle Obama. Ze mocht vijf munten lang haar autoraam open doen onderweg naar Camp David om te genieten van iets wat voor anderen heel normaal is.

Het kantoor schoonmaken

Het wordt specifiek aan de president gevraagd of hij niet het kantoor of de mail wil opruimen. Zo moet de mailbox eerst nauwkeurig worden gesorteerd door personeel voordat iets weggegooid mag worden.

Technisch gezien niks…

Er zijn veel regels en richtlijnen voor de president van Amerika. Wel is het zo dat de president uiteindelijk het laatste woord heeft. Als een president per se iets wil doen dat tegen de veiligheidsrichtlijnen in gaat zoals het bezoeken van een gevaarlijk gebied, dan is dit technisch gezien mogelijk. De Secret Service heeft dan de taak om te zorgen dat dit kan gebeuren op de veiligste manier. Wel is de president altijd verplicht om beveiliging van de Secret Service te accepteren.

Pagina 2/2

Lees ook: Met deze 6 tips drink je voldoende water op een dag

Bron: Insider | Beeld: Unsplash