Je kunt zoveel doen met een citroen! Dit wisten wij nog niet!

citroen

7 dingen die je kunt doen met een citroen

We schreven al eerder over de citroen, en waarom deze zo ontzettend handig is in de keuken (dit lees je hier), maar citroenen kunnen voor zoveel meer doeleinden gebruikt worden! Lees gauw verder voor 7 handige DIY tips.

1. Magnetron schoonmaken

Gebruik een citroen om van je vieze oven af te komen. Voeg aan een kom met water het sap van 1 citroen en citroenschillen toe en verwarm dit 4 minuten. Gebruik het verwarmde citroenwater om de magnetron vanbinnen schoon te maken.

2. Nagels witmaken

Een bekend probleem bij de vrouwen; verkleurde nagels door teveel nagellak. Dit willen we natuurlijk niet! Gelukkig bestaat er een simpel trucje: snijd een citroen doormidden en wrijf hiermee over je nagels. Wittere nagels gegarandeerd!

3. Weg met insecten

Veel insecten, zoals muggen en mieren, houden niet van citroen. Meng het sap van een citroen met water, schenk het in een verstuiver en spuit de citroen op verschillende plekken in je huis. Dag insecten!

4. Citroen detox.

Over de gezondheidsvoordelen van het drinken van warm water met citroen in de ochtend is al een heleboel geschreven. Iedere ochtend een glas water met citroen zou helpen tegen obstipatie, voorkomt een slechte adem, ontgift je lever en laat je huid stralen. Het proberen waard en het is ook nog eens lekker!

5. Snijplank schoonmaken

Vaak gebruiken we snijplanken om vlees en groenten op te snijden. Helaas zorgt dit ook wel eens voor nare luchtjes! Door een halve citroen over de snijplank te wrijven worden bacteriën gedood en geurtjes weggewerkt. Hartstikke handig!

Lees verder op de volgende pagina voor meer tips.


Pagina 1/2