Je hebt al een rol aluminiumfolie voor iets meer dan een euro en het is zó handig!

aluminiumfolie

Soms zijn de simpelste dingen zo handig!

Soms zijn er van die huishoudproducten die iedereen heeft, maar waarvan niet iedereen weet hoe handig ze kunnen zijn. Aluminiumfolie is daar één van en het mooie is; een rol kost je maar iets meer dan 1 euro! Deze foliesoort heeft eindeloos veel toepassingen en Tips en Weetjes zet er een paar voor je op een rij.

  • Heb je geen trechter in huis? Geen nood, met aluminiumfolie maak je heel gemakkelijk een trechter die niet lekt. Zo kan je toch zonder troep iets overgieten, ideaal!
  • Als je eigenlijk geen tijd hebt om je kleding te strijken, dan is aluminiumfolie een uitkomst. Je vouwt een kledingstuk om een stuk aluminiumfolie en beiden zijden kunnen dan tegelijk gestreken worden.
  • Botte schaar? Geen probleem. Met aluminiumfolie heb je de schaar zo weer scherp. Het enige wat je hoeft ze doen is een vel folie pakken en daar reepjes van te knippen. Zo simpel kan het zijn!
  • Als je batterijen precies leeg gaan als je het apparaat in kwestie nodig hebt is dat geen reden voor paniek. Doe kleine propjes aluminiumfolie bij de plus-kant van de batterij en ze geven je nog net dat beetje extra energie wat je nodig hebt.
  • Statische kleding kan heel frustrerend zijn. Gelukkig bestaat er een trucje om dit snel en eenvoudig op te lossen. Het enige wat je hoeft te doen is een balletje maken van het folie en die over je kleding te strijken. Je kleding zal niet langer haar of stof aantrekken.
  • Is het WiFi-signaal niet heel sterk in jouw huis? Maak een scherm van aluminiumfolie en zet die aan de muurkant gericht op de plek waar je een beter signaal wilt krijgen. Het wifisignaal wordt dan in die richting versterkt.

Dat alles voor maar iets meer dan een euro! Heb jij zelf nog een goede tip met aluminiumfolie? Laat het ons weten!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Brightside | Beeld: zoinc