5 dingen die je beter niet kunt doen in het vliegtuig

Zo maak je je vlucht een stuk plezieriger

Het vakantieseizoen is weer begonnen! Heb jij een vlucht naar een mooie bestemming op de planning staan? Dan hebben we wat tips voor je. Er zijn namelijk bepaalde dingen die je beter niet kunt doen in het vliegtuig.

1. Zomaar je stoelleuning achterover doen

Over de vraag of je in het vliegtuig zomaar je stoelleuning achterover mag doen zijn de meningen verdeeld. Wil je verzekerd zijn van een goede sfeer tijdens de vlucht, dan is het aan te raden om even te overleggen met de passagier die achter je zit. Zo voorkom je spanningen en discussies.

2. De verkeerde drankjes bestellen

Caroline Bologna adviseert in de podcast Am I Doing It Wrong? van Huffington Post om bepaalde drankjes in het vliegtuig niet te bestellen. “Je moet geen water drinken dat je niet uit een fles hebt zien komen”, zegt ze onder meer. Het zou namelijk zo zijn dat watertanks van vliegtuigen slechts vier keer per jaar worden doorgespoeld en gedesinfecteerd. Om diezelfde reden kun je ook beter geen thee of koffie bestellen – dat wordt namelijk van datzelfde water gemaakt.

3. Voedsel eten dat op het tafeltje is gevallen

Heb je wat eten gemorst op het klaptafeltje in het vliegtuig? Denk er dan even twee keer over na of je het nog wel wil opeten. Op het tafeltje blijken namelijk de meest schadelijke bacteriën te zitten.

4. Slapen tijdens het opstijgen en landen

Door de snel veranderende luchtdruk tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig kun je erg last van je oren krijgen. Als je slaapt kun je hier niets tegen doen en is de kans groter dat je oorklachten krijgt. Probeer tijdens het opstijgen en landen dus wakker te blijven, zodat je bijvoorbeeld kauwgom kunt kauwen. Dit zorgt ervoor dat je oren open blijven.

5. Slapen terwijl het dag is op je bestemming

Vooral wanneer je een lange vlucht hebt kun je beter niet slapen terwijl het dag is op je bestemming. Anders wordt het moeilijker om te wennen aan de tijdzone en is de kans groter dat je een vervelende jetlag krijgt.

Lees ook: Aha! Dit is waarom voedingsmiddelen anders smaken in het vliegtuig

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock