5x wat je nog meer met een katoenen schoudertas kunt doen

Heb jij ook zoveel katoenen tasjes in huis? Dit is wat je er nog meer mee kunt doen! 

Vroeger had waarschijnlijk iedereen een lade vol met plastic tassen in huis. Aangezien de plastic tasjes steeds meer verdwijnen, begint de inhoud van deze lade in veel huishoudens langzaamaan te krimpen. De vervanger: de katoenen tas. Deze tasjes hebben een langere levensduur, staan leuk bij elke outfit en zijn minder milieubelastend. Maar aangezien je langer met deze schoudertasjes doet en je ze tegenwoordig overal bij krijgt, heb je ze waarschijnlijk al in alle soorten en maten. Weggooien? Tuurlijk niet! Wij geven je 5 tips om de katoenen schoudertas een tweede leven in te blazen. 

Pluk je mooiste katoenen tasjes eruit en gebruik de rest voor iets anders.

1. Doneren

Duik op een vrije dag je kledingkast in en zoek uit welke kledingstukken je nooit meer draagt. Gooi je kledingstukken niet in een vuilniszak, maar verdeel het over je katoenen tasjes. Vervolgens breng je de katoenen tassen mét oude kleren naar de kringloopwinkel.

2. Hou je planten in leven

Staat je kamer vol met planten, maar ben je niet zo goed in het verzorgen er van? Vul een katoenen schoudertas met wat aarde en stop hier de plant in. Plaats de tas in een pot, geef je plant geregeld wat water en je zult versteld staan. De tas neemt een hoeveelheid water op, waardoor je plant minder snel uitdroogt.

Ontdek de andere 3 slimme tips op de volgende pagina!