5x wat je nog meer met een katoenen schoudertas kunt doen

katoenen schoudertas

Heb jij ook zoveel katoenen tasjes in huis? Dit is wat je er nog meer mee kunt doen! 

Vroeger had waarschijnlijk iedereen een lade vol met plastic tassen in huis. Aangezien de plastic tasjes steeds meer verdwijnen, begint de inhoud van deze lade in veel huishoudens langzaamaan te krimpen. De vervanger: de katoenen tas. Deze tasjes hebben een langere levensduur, staan leuk bij elke outfit en zijn minder milieubelastend. Maar aangezien je langer met deze schoudertasjes doet en je ze tegenwoordig overal bij krijgt, heb je ze waarschijnlijk al in alle soorten en maten. Weggooien? Tuurlijk niet! Wij geven je 5 tips om de katoenen schoudertas een tweede leven in te blazen. 

Pluk je mooiste katoenen tasjes eruit en gebruik de rest voor iets anders.

1. Doneren

Duik op een vrije dag je kledingkast in en zoek uit welke kledingstukken je nooit meer draagt. Gooi je kledingstukken niet in een vuilniszak, maar verdeel het over je katoenen tasjes. Vervolgens breng je de katoenen tassen mét oude kleren naar de kringloopwinkel.

2. Hou je planten in leven

Staat je kamer vol met planten, maar ben je niet zo goed in het verzorgen er van? Vul een katoenen schoudertas met wat aarde en stop hier de plant in. Plaats de tas in een pot, geef je plant geregeld wat water en je zult versteld staan. De tas neemt een hoeveelheid water op, waardoor je plant minder snel uitdroogt.

3. Kussensloop

Ben jij in het bezit van een katoenen tas met een leuke print? Gebruik een oud kussen als vulling en doe de katoenen tas hierom heen. Stik de bovenkant vast en je hebt een nieuwe kussensloop. Je moet een beetje handig zijn, maar dan heb je wel een uniek kussensloop voor in je interieur!

4. Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je altijd een katoenen tas bij je hebt. Stop er een paar in je auto of tas, waardoor je bij de supermarkt nooit een plastic tas hoeft te scoren. Goed voor het milieu én je bespaart geld. Een win-winsituatie dus.

5. Creatief cadeautje

Niet alleen zijn deze katoenen tasjes leuk bij je outfit, maar ook als cadeauverpakking doen ze het goed. Verpak je cadeau eens in een katoenen tas in plaats van normale cadeauverpakking. Door hem een kleine touch te geven, krijgt je cadeau een hele originele uitstraling. Dit doe je door wat gekleurde sierlinten om het hengsel te knopen. Maak er nog een persoonlijk kaartje aan vast en je cadeau is af!

Lees ook: Zweetvlekken in je kleding? Doe het om deze reden niet in de droger

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash