6 onverwachte dingen waarvoor je nagellakremover kunt gebruiken

Het komt goed van pas in huis

Bijna iedere vrouw heeft wel een flesje nagellakremover in de kast staan. Begint dat leuke rode lakje op je nagels af te bladderen? Dan sprenkel je gewoon wat van het middeltje op een wattenschijfje en wrijf je dat kleurtje in een handomdraai van je handen af. Ideaal! Maar wist je dat nagellakremover ook goed van pas komt in huis? Gebruik het dus ook eens voor de onderstaande 6 doeleinden.

1. Scheermesjes, pincetten en nagelschaartjes desinfecteren

Heb je metalen beautyproducten die er een beetje viezig uitzien? Dan kun je ze heel eenvoudig desinfecteren met een watje gedrenkt in nagellakremover. Maak je scheermesje, pincet en nagelschaartje gemakkelijk schoon met het middeltje en was ze daarna met water en zeep. Even laten drogen en voilà: ze zijn weer spic en span.

2. Vloeren schoonmaken

Oké: het is absoluut geen goed idee om een flesje nagellakremover over je houten vloer te gieten. De aceton in de nagellakremover is veel te agressief en zal het hout aantasten. Heb je echter een tegelvloer, of ligt er bij jou vinyl of laminaat in de kamer? Dan kun je de nagellakremover goed gebruiken om je vloer schoon te maken. Met het middeltje verwijder je namelijk heel makkelijk vlekken en vuil!

3. Lijm- en stickerresten verwijderen

Het overkomt de besten: je knoeit per ongeluk secondelijm op je handen of je pulkt ergens een sticker vanaf en er blijven resten achter. Vervelend, want lijm- en stickerresten zijn behoorlijk hardnekkig! Hier kan nagellakremover met aceton van pas komen. Druppel wat remover op een watje en wrijf dit over de kleefresten. Ze zullen snel loskomen van de oppervlakte, zelfs van je huid! Zijn er stickerresten achtergebleven op je nieuwe servies? Geen nood, ook hiervoor kun je nagellakremover goed gebruiken.

4. Aanslag op servies verwijderen

Heb je van die prachtige porseleinen kopjes die er aan de binnenkant beeldschoon uitzien, dan is het natuurlijk zonde als er aanslag aan de binnenkant zit. Deze donkere ringen, die meestal ontstaan door zwarte thee, kun je haast niet voorkomen. Maar je kunt ze wel laten verdwijnen! Doop hiervoor een wattenstaafje in een nagellakremover met aceton en poets hiermee de aanslag weg. Vergeet niet om de kopjes daarna te wassen met een afwasmiddel, anders zal je kopje thee daarna wel heel gek smaken.

5. Leren schoenen oppoetsen

Zitten er krassen op je leren schoenen? Dan kun je die er heel eenvoudig af krijgen met nagellakremover. Doe wat nagellakremover op een droge doek en wrijf voorzichtig over het leer. Poets je schoenen vervolgens met een droge, schone doek om ze weer zo goed als nieuw te doen lijken!

6. Watervaste stift verwijderen

Een gouden tip voor ouders en leerkrachten. Want we weten allemaal: die ‘permanent marker’ draagt zijn naam niet voor niets. Het lijkt wel onmogelijk om de stift nog te verwijderen wanneer de inkt ergens op zit. Toch is er een wondermiddeltje dat ook van watervaste stift de strijd kan winnen. Je voelt hem al aankomen: nagellakremover. Doop een wattenstaafje in de vloeistof en poets de stift van glas, huid en zelfs stof af. Let wel op dat je kleding daarna gelijk wast, anders laat de nagellakremover vlekken achter.

Lees ook: 8 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met wodka

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: Lisa1223S