6 onverwachte dingen waarvoor je nagellakremover kunt gebruiken

Het komt goed van pas in huis

Bijna iedere vrouw heeft wel een flesje nagellakremover in de kast staan. Begint dat leuke rode lakje op je nagels af te bladderen? Dan sprenkel je gewoon wat van het middeltje op een wattenschijfje en wrijf je dat kleurtje in een handomdraai van je handen af. Ideaal! Maar wist je dat nagellakremover ook goed van pas komt in huis? Gebruik het dus ook eens voor de onderstaande 6 doeleinden.

1. Scheermesjes, pincetten en nagelschaartjes desinfecteren

Heb je metalen beautyproducten die er een beetje viezig uitzien? Dan kun je ze heel eenvoudig desinfecteren met een watje gedrenkt in nagellakremover. Maak je scheermesje, pincet en nagelschaartje gemakkelijk schoon met het middeltje en was ze daarna met water en zeep. Even laten drogen en voilà: ze zijn weer spic en span.

2. Vloeren schoonmaken

Oké: het is absoluut geen goed idee om een flesje nagellakremover over je houten vloer te gieten. De aceton in de nagellakremover is veel te agressief en zal het hout aantasten. Heb je echter een tegelvloer, of ligt er bij jou vinyl of laminaat in de kamer? Dan kun je de nagellakremover goed gebruiken om je vloer schoon te maken. Met het middeltje verwijder je namelijk heel makkelijk vlekken en vuil!

3. Lijm- en stickerresten verwijderen

Het overkomt de besten: je knoeit per ongeluk secondelijm op je handen of je pulkt ergens een sticker vanaf en er blijven resten achter. Vervelend, want lijm- en stickerresten zijn behoorlijk hardnekkig! Hier kan nagellakremover met aceton van pas komen. Druppel wat remover op een watje en wrijf dit over de kleefresten. Ze zullen snel loskomen van de oppervlakte, zelfs van je huid! Zijn er stickerresten achtergebleven op je nieuwe servies? Geen nood, ook hiervoor kun je nagellakremover goed gebruiken.

Lees nog meer handige trucjes op de volgende pagina.

Pagina 1/2