Hierom moet iedereen thee in huis hebben: 6 verrassende toepassingen voor thee

thee
Dit kun je allemaal met thee doen

We hebben al eerder artikelen geschreven over wat je met je oude theezakjes kunt doen. Je kunt thee namelijk voor nog veel meer dingen gebruiken dan alleen het drankje. Het is goedkoop en je hebt het meestal al in huis, dus misschien heb je iets aan een van deze tips.

Gebruik jij thee hier al voor?

1. Geef smaak aan je eten

Het is heel gemakkelijk om een theezakje toe te voegen aan het kookwater van je pasta, rijst, couscous of havermout. De smaak zal in de granen trekken en zo een lekkere aardse smaak teweeg brengen. Kies voor bijvoorbeeld Earl Grey of juist een exotischere smaak.

2. Badderen als in de spa

Houd jij er ook zo van om heerlijk te ontspannen in een warm bad? Bij de sauna en in spa’s hebben ze vaak aromatherapie baden die heerlijk ruiken. Je kunt dit zelf nabootsen met etherische oliën, maar het kan nog veel goedkoper! Leg een paar (gebruikte) theezakjes in je badwater en je bad gaat heerlijk ruiken. Ook is thee goed voor je huid dankzij de antioxidanten dat het bevat. Pas wel op met blond en geblondeerd haar, want als je badwater erg donker kleurt door de thee kan je haar daardoor verkleuren.

3. Kopje thee voor je planten

Leg je gebruikte theezakjes in de gieter en vul het aan met gewoon water. Geef je planten met deze koude, slappe thee water om ze te beschermen tegen schimmels. Je kunt ook een theezakje in je plantenspuit doen en de bladeren van je kamerplanten hiermee inspuiten om ze te beschermen.

4. Kalmeer je verbrande huid

Oeps, een beetje te lang in de zon gezeten? Je kunt je rode, verbrande huid gemakkelijk kalmeren met Engelse thee. Trek koude thee in een teiltje met een paar zakjes thee en water. Doordrenk een oude theedoek met dit mengsel en leg het op je verbrande huid. Je kunt ook een plantenspuit hiermee vullen en het zo op je verbrande huid sprayen. Je zult zien dat je huid kalmeert en afkoelt en je rode huid verkleurt sneller naar een mooi bruin kleurtje.

5. Maak een cocktail

Je kunt heerlijk decadente cocktails maken door een paar theezakjes een nacht te laten trekken in vodka, gin of rum. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke gin-tonics drinken met Earl Grey-smaak. Ook lekker: laat een paar zakjes muntthee trekken in rum en maak daarmee je mojito’s.

6. Verwijder nare luchtjes

Droge theezakjes werken erg goed als luchtverfrisser omdat ze vocht en nare geurtjes opnemen. Leg eens een paar goedkope theezakjes in stinkende schoenen of de kattenbak en je zult zien dat de nare luchtjes wegtrekken.

Lees ook: Ze legt een theezakje bij de vuile afwas, als je ziet waarom ga je het meteen ook doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Pexels