7x hier kun je desinfecterende handgel ook voor gebruiken

Het goedje is niet alleen ideaal om je handen mee te desinfecteren

Wij hebben in ons hele leven nog nooit zoveel flesjes handgel in huis gehad als het afgelopen jaar. Ja, als er iets positief is aan de coronacrisis, is het wel dat we massaal onze handen zijn gaan wassen (toch?!). Maar we kunnen deze flesjes handgel niet alleen gebruiken om onze handen mee te desinfecteren. Ook voor deze zeven klusjes zijn ze ideaal. 

1. Zilver poetsen

Zilver poetsen is een vrij tijdrovend klusje. Gelukkig kan handgel dat een stukje makkelijker maken. Volgens Taste of Home hoef je maar een paar druppels handgel op een zacht doekje te doen en dan poets je je zilverwaar zó schoon.

2. In plaats van deodorant

Ben jij on the go, maar heb je geen deodorant bij je? Geen paniek, want ook hier kun je handgel voor gebruiken. Je ruikt misschien eerst heel sterk naar alcohol, maar dit trekt snel weg. Ook neutraliseert het eventuele zweetluchtjes.

3. Bril schoonmaken

Ben je je brillenpoetsdoekjes weer eens kwijt of vergeten te kopen? Dan kun je je bril altijd een poetsbeurt geven met wat handgel. Breng op elk glas een of twee druppels handgel aan. Gebruik een droog microvezel doekje om de glazen schoon te maken. Veeg eventueel residu weg met een schoon doekje.

4. Krul- of stijltang schoonmaken

Zo’n klusje dat we keer op keer vergeten: onze krul- en/of stijltangen schoonmaken. Gelukkig is dat klusje zo geklaard met een paar druppels handgel en een schoon doekje.

5. Een sticker verwijderen

Heb je net een mooie vaas of kaars gekocht, is de sticker van de winkel er amper af te krijgen. Zo zonde! Maar geen paniek, want desinfecterende handgel is de redder in nood.

6. Toetsenbord schoonmaken

Als je elke dag op je toetsenbord loopt te tikken, kan deze binnen no time behoorlijk vies worden. Gelukkig kun je niet alleen je vingers schoonmaken met handgel, ook je toetsenbord krijg je ermee schoon. Doe een paar druppels handgel op een microvezeldoekje en poets hiermee over de toetsen. Doe voor de zekerheid wel even je laptop uit.

7. Muis schoonmaken

Het zal je wellicht niet verbazen, maar hetzelfde geldt voor je muis. Een microvezeldoekje met een paar druppels desinfecterende handgel doet het werk voor je!

Lees ook: Doe dit als je desinfecterende handgel in je ogen hebt gekregen

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Unsplash, Noah