Multifunctioneel middel: deze 9 dingen kun je ook doen met vaseline 

vaseline

Van hooikoorts tot haarverf en scheermesjes

Bijna iedereen heeft er wel een potje van in huis of in de tas: vaseline. Waarschijnlijk gebruik je het middeltje voornamelijk voor je lippen of droge plekjes. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt? Zo is het onder andere goed voor hooikoorts, je schoenen en je make-up. Benieuwd hoe dat precies zit? Wij zetten negen dingen op een rijtje die je ook met vaseline kunt doen. 

1. Hooikoorts verminderen 

Heb jij last van hooikoorts? Dan kan vaseline uitkomst bieden. Het enige wat je hoeft te doen is wat van het middel rond je ogen en neus te smeren. Daardoor wordt het stuifmeel deels opgevangen, en dat kan een hoop niesbuien of jeukende ogen voorkomen. 

2. Highlighter 

Met highlighter brengen we mooie accenten aan op ons gezicht. Maar waarom zouden we een (dure) highlighter op de make-upafdeling kopen, als we vaseline hebben? Een beetje vaseline op je huid geeft een mooie natuurlijke glans. Smeer een beetje op je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen. Op die manier accentueer je je jukbeenderen en licht je gezicht op.

3. Wenkbrauwgel

We blijven nog even in de beautyhoek, want vaseline is ook ideaal om je wenkbrauwhaartjes op hun plek te houden. Daarnaast lijken je haartjes iets donkerder door de glans, waardoor je wenkbrauwen nog beter tot hun recht komen. Een ideale vervanger voor wenkbrauwgel, dus! 

4.  Haarverfvlekken

Iedereen die zijn haar weleens heeft geverfd kent dit probleem: er komt altijd wat haarverf op je voorhoofd of in je nek terecht. Die haarverfvlekken kunnen best hardnekkig zijn, tenzij je vaseline gebruikt. Smeer voor het aanbrengen van de haarverf een beetje van het middel op je huid rondom de haarlijn. Komt er toch wat van de verf op je huid? Dan veeg je het gemakkelijk weg. 

5. Nagellakvlekken

Het trucje voor haarverf werkt precies hetzelfde bij nagellak. Smeer de huid rondom je nagels in met vaseline voor een perfecte, strakke manicure. Eventuele uitschieters veeg je gemakkelijk weg. Ideaal dus! 

Benieuwd hoe vaseline kan helpen bij je schoenen, scheermesjes of blaren? Lees de andere vier tips dan op de volgende pagina. 

Pagina 1/2