Met deze truc zijn je aardappelen twee keer zo snel klaar!

aardappelen

Aardappelen koken in een handomdraai!

Aardappelen met vlees en een flinke portie groente is toch eigenlijk wel de meest gevarieerde en lekkerste maaltijd die we ons kunnen bedenken. Helaas duurt het altijd nogal lang om aardappelen te schillen en te koken. 

Gelukkig kun je de kooktijd aanzienlijk verminderen met deze handige tip.

Pan

Nu zijn wij ook erg gek op een gekookte pieper, maar het duurt vaak wel erg lang voordat ze gaar zijn. En wij zijn fan van snel en efficiënt, dus we zijn voor je op zoek gegaan naar de beste manier om je aardappelen sneller te koken! Het blijkt dat de grootte van de pan erg veel uitmaakt voor de kooktijd van je aardappelen. Hoe groter de pan, hoe meer ze in aanraking komen met het hete water en hoe minder met elkaar.

Waterkoker

Daarnaast verkort je de kooktijd met de helft als je eerst water kookt in je waterkoker, en dit kokende water over de aardappels giet. Zet de pan op het vuur en laat in ongeveer vijf á tien minuten gaar koken! Zorg er bij het vullen van de pan voor dat de aardappels ongeveer even groot zijn omdat de aardappels anders op verschillende momenten gaar worden. Grote aardappels dus even doormidden snijden!

Lees ook: Met deze simpele truc kun jij je warme auto binnen enkele seconden laten afkoelen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Epicurious.com | Beeld: Pixabay