Afvoer verstopt? Met deze twee ingrediënten ontstop je de afvoer

afvoer verstopt
De afvoer ontstoppen was nog nooit zo makkelijk

Op een bepaald moment zullen veel afvoersystemen een keer een verstopping hebben. Met name de afvoer in de keuken waar vaak etensresten door worden gespoeld, heeft een grote kans om verstopt te raken. Wil je hier makkelijk, snel én goedkoop vanaf zijn zonder een loodgieter in te schakelen? Probeer dan deze handige truc eens!

Een loodgieter of dure ontstoppingsmiddelen zijn voor deze truc niet nodig.

Twee ingrediënten

Het ontstoppen van de afvoer hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door slechts twee ingrediënten -die je waarschijnlijk al in het keukenkastje hebt staan- met elkaar te mengen, ontstop je makkelijk elk afvoersysteem. Voor deze truc heb je enkel wat baking soda en het sap van een halve citroen nodig. Strooi ongeveer 4 eetlepels baking soda over de afvoer en knijp het sap van de halve citroen hierboven uit.

Afvoer vrijmaken

Laat het mengsel ongeveer een uur intrekken en spoel daarna de gootsteen goed door met wat lauwwarm water. Je zal merken dat al het overtollig vuil uit de leiding is verdwenen en dat deze nu een stuk makkelijk doorspoelt. Probeer je herhaaldelijk deze truc uit, maar lijkt het niet te lukken om de afvoer vrij te maken? Schakel dan wel de hulp in van een professioneel vakman. Te veel kracht uitoefenen bij het ontstoppen kan blijvende schade toebrengen aan de leiding. Hoewel je bij deze truc geen fysieke kracht nodig hebt, kan dat misschien wel nodig zijn als de leiding té erg verstopt is. Een loodgieter kan de daadwerkelijke oorzaak achterhalen en de afvoer ontstoppen.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je verse eucalyptus aan de douchekop hangt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: videostill