Aha! Door deze tip vergeet je nooit meer verjaardagen van familie of vrienden

Scoor punten en vergeet vanaf vandaag geen enkele verjaardag meer

Een jaar telt 365 dagen, maar slechts een aantal hiervan zijn gevuld met verjaardagen van mensen die jou lief zijn. Een klein gebaar op deze momenten is dus wel op zijn plek. Toch is het onthouden hiervan nog best een opgave voor veel mensen. Ben jij ook diegene die er pas achter komt dat iemand jarig is door een Instagram bericht of Facebook melding? Die tijd is geweest, want met deze lifehack vergeet je nooit meer iemands verjaardag!

Voorbereiding

Veel mensen gebruik(t)en de ouderwetse verjaardagskalender op het toilet. Iemand op TikTok heeft daar nu een handige variant op bedacht, waardoor je nooit meer vergeet om iemand tijdig een kaartje te sturen. Een soort next level-versie van die stoffige kalender dus. Het idee is dat je alle voorbereiding aan het begin van het jaar doet. Zo heb je hier de rest van het jaar geen werk – en oops! momentjes – meer van.

De truc

Koop in één keer heel veel verjaardagskaarten. Een leuk klusje voor 1 januari is om uit te zoeken wie je allemaal een kaartje op de mat gunt en wanneer zij dan precies jarig zijn. Vervolgens orden je deze in een map en sorteer je ze op datum. Je kunt ervoor kiezen om het kaartje alvast uit te schrijven of als je dit later wilt doen, schrijf je alleen de naam van degene naar wie je hem verstuurt op. In onderstaande video zie je precies wat we bedoelen.

@organisedbyem How to make sure you don’t miss any birthdays this year. #birthdaycardsorganiser #birthdaycardorganiser #organised #organisedlife #organisedbyem #cardorganiser #organisedfor2023 #howtostayorganised #fyp #fy #viral #birthdaycard ? Birthday – Anne-Marie

Voortaan geen scheve gezichten meer dus. Alleen even op vaste momenten de verjaardagsmap, oftewel jouw nieuwe heilige boek, erbij pakken.

Lees ook: Déze tip zorgt voor een betere concentratie tijdens het thuiswerken

Bron: Ze.nl | Beeld: iStock