Aha: hierdoor strijk jij een stuk sneller je kleren

trucje strijken sneller

Dit wisten wij nog niet!

Oké, we geven het toe: strijken is niet onze favoriete bezigheid. En al helemaal niet wanneer je kleren er niet meteen kreukelvrij vanaf komen. Maarre, gelukkig is er een hele handige hack die ervoor zorgt dat je kleding binnen no-time kreukvrij is onder de strijkijzer.

Aluminiumfolie is the key

Het enige wat je nodig hebt voor dit trucje is aluminiumfolie. Oké, klinkt wellicht een beetje raar, maar je strijkt er je kleren twee keer zo snel mee!

Scheur een groot stuk aluminiumfolie van de rol af en wikkel dit helemaal om je strijkplank heen. Dus ja, van onder naar boven. Maak het dan voor de zekerheid vast aan de onderkant met wat plakband. Leg dan gewoon je gekreukte kleding op de strijkplank en je bent klaar om te gaan strijken.

Warmte opslaan

Als je goed oplet, zie je dat je kleding een stuk sneller glad is. Waar jij normaal gesproken een paar keer opnieuw over een kreukel heen moet met je strijkijzer, is deze nu binnen een paar seconde gladgestreken. Maarre, hoe komt dat eigenlijk?

Door de aluminiumfolie reflecteert de warmte op de achterkant van het kledingstuk. Aluminium slaat namelijk de warmte op. Dit betekent dus dat je veel sneller je hele kledingstuk hebt gestreken, omdat de voor- en achterkant meteen wordt gestreken. Aha!

Lees ook: Ah oh: na Netflix ook Disney+ streng op gedeelde accounts

Bron: Libelle | Beeld: Pexels