Aha! Met dit trucje wordt plastic folie gebruiken veel makkelijker

Het scheelt je een hoop gedoe

Je hebt het vast wel in huis: huishoudfolie. We dekken er vaak etenswaren mee af om het langer vers te houden. Echter kan het soms een behoorlijke klus zijn om een stukje af te scheuren. De folie blijft vaak plakken, waardoor-ie een soort van oprolt. Dat is nu verleden tijd, want we hebben een handig trucje gevonden!

Peuteren

Je kunt je behoorlijk gaan ergeren wanneer je de folie niet los krijgt. Je blijft maar peuteren, en dat waarschijnlijk zonder resultaat. Hoe je de folie heel makkelijk kunt los krijgen? Simpel! Zorg dat het koud is. Bewaar de vershoudfolie in de vriezer bijvoorbeeld.

Vriezer

Misschien klinkt dit een beetje vreemd, maar het werkt wel degelijk. Het materiaal van de vershoudfolie wordt door de kou namelijk wat minder plakkerig, waardoor je het makkelijk los kunt krijgen. De koelere lucht vermindert de statische elektriciteit en daarnaast verandert de moleculaire samenstelling van de lijm die aan de plastic folie is toegevoegd. Kortom: een langere temperatuur vermindert het ‘aan elkaar plakken’ van het materiaal. Ideaal toch? Zo wordt het veel makkelijker om eten vers te houden. Graag gedaan!

Lees ook: 8x Voor deze huishoudelijke tips kun je plastic folie ook gebruiken

Bron: Margriet | Beeld: iStock