Aha! Om deze reden is een föhn handig wanneer je een taart bakt

taart bakken föhn

Lifehack!

Wanneer je van plan bent om een lekkere taart of cake te bakken en je alle benodigdheden bij elkaar aan het verzamelen bent, pak je vast geen föhn. Toch kun je voor de zekerheid maar beter een föhn bij de hand hebben, want de beautytool kan je taart namelijk redden. We leggen je uit hoe het zit.

Handig

Je hebt net je benodigdheden gekocht en klaarliggen, gooit vervolgens alles bij elkaar en je beslag begint te schiften. Geen stress! Geschift beslag kan komen doordat je bijvoorbeeld koude boter toevoegt aan beslag dat op kamertemperatuur is. Of wanneer je het beslag niet goed mengt, waardoor het wat korrelig is. Op zo’n moment kun je het beste met de föhn over het beslag heen gaan. Zo krijgen alle ingrediënten dezelfde temperatuur en gaan ze zich weer beter mengen. Super handig dus, een haardroger in de keuken…

Schoonmaken

De kans is echter wel groot dat je föhn daarna een beetje vies wordt. Hoe je ‘m het beste schoonmaakt? Het afnemen van de buitenkant lukt nog wel. Maar hoe kom je goed bij het rooster waar de haardroger de lucht mee binnenhaalt, bijvoorbeeld? Juist dit onderdeel wordt ontzettend snel vies en het is dan ook heel belangrijk dat je dit goed schoonmaakt. Daarvoor kun je het best een oude tandenborstel en een tandenstoker of satéprikker gebruiken. Met de tandenborstel kun je het meeste stof en vuil op het rooster wegpoetsen. Daarna kun je aan de slag met de tandenstoker of prikker om het hardnekkige vuil weg te krabben. Kun je het rooster van je föhn losmaken? Dat scheelt je wat gepriegel. Maak het rooster dan schoon met een vochtige doek en laat het goed opdrogen voordat je ‘m weer op je föhn zet. Enne, dan kun je nu lekker genieten van de taart!

Lees ook: Dit is hoe je je föhn het beste schoonmaakt

Bron: Grazia | Beeld: Pexels