Aha! Zo bespaar jij op je boodschappen

boodschappen

Wij delen een aantal tips

We voelen allemaal aan onze portemonnee dat de prijzen stijgen. Zo ook bij het doen van onze boodschappen. Deze kun je natuurlijk niet laten staan, aangezien je het zonder boodschappen ook niet lang volhoudt. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om de volgende keer te besparen op je boodschappen.

1. Stap over naar een goedkopere supermarkt

Dit is een gemakkelijke aanpassing in je boodschappenroutine. Doe jij je boodschappen bijvoorbeeld bij een supermarkt waarvan je eigenlijk al weet dat de producten duurder zijn dan in een andere supermarktketen? Switch dan van supermarkt. Over het algemeen is de Spar een dure supermarkt, de Jumbo gemiddeld en de Lidl ‘goedkoop’. Het kan je veel schelen als je dus bijvoorbeeld van de Spar naar de Lidl overstapt. Zoek het uit en doe voortaan boodschappen in een goedkopere supermarkt.

2. Laat A-merken liggen en ga voor het huismerk

Nog eentje waarvan je eigenlijk al weet dat het voor nu beter is om het te laten liggen: A-merken. A-merken stijgen met name in prijs en dat is iets wat je goed gaat voelen in je portemonnee. Probeer dus om zoveel mogelijk huismerk producten te kopen. En wees gerust: soms zijn producten van een huismerk juist lekkerder dan die van een A-merk.

3. Koopjes jagen

Was je nog geen koopjesjager? Dan is het daar nu de hoogste tijd voor! En nog en pluspunt aan koopjes jagen: het is stiekem ook heel erg leuk. Dingen die je bijvoorbeeld wat langer kunt bewaren, kun je het beste kopen in de aanbieding. Denk aan: wc-papier, pasta of potten met groente.

4. Vraag altijd het bonnetje

Vraag al-tijd het bonnetje. Vaak klopt de prijs natuurlijk wel, maar heel af en toe staat er een aanbieding niet in de kassa geregistreerd, waardoor jij onnodig meer betaald voor je boodschappen. Natuurlijk kan dat een keer gebeuren, maar het is mooi meegenomen als je het ontdekt op je bonnetje, toch?

5. Koop diepvriesgroente- en fruit

Koop in plaats van vers groente en fruit diepvriesgroente- en fruit. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er geen verschil tussen de twee zit en dat diepvriesgroente- en fruit soms zelfs gezonder is! En daarnaast zijn diepvriesgroente- en fruit meestal goedkoper dan vers groente en fruit. Een win-win situatie dus!

Lees ook: Boete dreigt: toezichthouder gaat onderzoek doen naar tariefsverhoging energiebedrijven

Bron: Flair | Beeld: Pexels