Aha: zo blijft je camper of caravan koel zonder airco

camper of caravan

Dat is beter dan zo’n heet verblijf.

Als je de trotse eigenaar bent van een mooie camper of caravan, is de kans groot dat je deze zomer naar het zuiden van Europa trekt. Lekker op de camping, de zon opzoeken en genieten van de vrijheid. Maar in het zuiden kunnen de temperaturen hoog oplopen en dat is met een camper of caravan niet altijd een pretje, zeker wanneer je geen airco hebt. Hier zijn een aantal tips om het binnen toch lekker koel te houden.

Zoek de schaduw op

De eerste tip is om je camper of caravan in de schaduw te zetten. In de volle zon warmt het binnen snel op, waardoor het vaak niet uit te houden is. Het verschil met een plekje in de schaduw kan namelijk wel 10 tot 12 graden zijn! Kom je aan op de camping en mag je zelf een plekje uitzoeken, kijk dan goed wat de beste plek is met de meeste schaduw. Ook als je zelf een zonaanbidder bent, is het slim om in elk geval je verblijf in de schaduw te hebben. De zonnige plekjes kun je altijd opzoeken met een handdoek of strandbedje!

Geen plekje in de schaduw meer beschikbaar op de camping? Probeer dan zelf schaduw te creëren met zonwering. Een tarp of luifel kan tegen de hitte beschermen.

Goed luchten

Thuis heb je misschien geleerd om op hete dagen alle ramen en deuren dicht te houden tot het ’s avonds een beetje afkoelt. Bij een camper of caravan is dit precies andersom. Omdat deze amper geïsoleerd zijn, warmen ze binnen altijd op in de zon. Door de ramen en deuren open te zetten, kan de warmte naar buiten ontsnappen.

Ventilator

Natuurlijk kan ook de meest bekende truc niet in het rijtje ontbreken: de ventilator. Om het effect nog een beetje te versterken, kun je een vochtige handdoek ophangen en die ventilator daarop richten. Daardoor zal de lucht nog wat koeler aanvoelen. Happy camping!

Lees ook: Goedkoop eten op vakantie? Ga naar deze Europese landen

Bron: MaxVandaag | Beeld: Pixabay