Aha! Zo pak je gemakkelijk een rond cadeautje in

Zo klaar je dit klusje in een handomdraai

Leuk om te geven zo’n geurkaas, vaas of waxinelichthouders, maar hoe pak je dat in hemelsnaam leuk in? De kans is groot dat je zit te stoeien met cadeaupapier en je eindigt met een rommelig pakketje. Geen paniek, wij vertellen je hoe je dit slim aanpakt. En daarvoor hoef je echt niet een extra cadeaudoos aan te schaffen. 

Handige lifehack

Voor sommigen een creatieve bezigheid, voor de ander reden tot paniek: cadeautjes inpakken. Heb je eindelijk hét perfecte presentje gevonden, moet je er ook nog voor zorgen dat het een cadeautje is voor het oog. Hoogstwaarschijnlijk heb je het inpakken van een vierkante vorm nu wel tot kunst verheven. Maar als je met moeilijke vormen aan de slag moet, gaat het vaak toch mis. Gelukkig zijn verfrommelde cadeautjes nu verleden tijd dankzij dit simpele trucje.

Zo ga je te werk

Knip het cadeaupapier dat je wilt gebruiken op maat. Zorg dat het in de breedte net om het cadeau past. In de lengte moet het papier aan beide kanten tot net over het midden van het cadeau komen. Vouw nu het op maat geknipte inpakpapier dubbel en knip het om de 1,5 tot 2 centimeter een beetje in. Dit is even een precisiewerkje. Doe vervolgens het papier om de breedte van het cadeautje en plak het vast met een plakbandje. Zorg dat het cadeau in het midden van het papier ligt en vouw de onderkantjes om en om naar binnen toe. Als je helemaal rond bent gegaan, plak je een plakbandje op het midden. Doe dit ook aan de onderkant en versier je pakketje eventueel verder. Zo simpel kan het zijn!

Lees ook: Aha! Dit zijn de grootste energieslurpers in huis

Bron: Libelle | Beeld: Pexels