Als een verpleegster je beste vriendin zou zijn, dan zou ze deze 8 geweldige tips voor je hebben!

De verpleegster is de stille held van het ziekenhuis

Verpleegsters zijn vaak de stille helden onder het medisch personeel en we zijn afhankelijk van hun inzet en liefde om weer gezond te worden. We hebben een aantal van hun meest gevarieerde en behulpzame tips verzameld om met jullie te delen. Allemaal met dank aan de verpleegster natuurlijk!

Of je nou te maken hebt met een lelijk wondje, klitten in je haar of vieze vlekken: de verpleegster weet raad! We hebben er in totaal acht voor je opgeschreven.

Tandpasta op je vingers en onder je neus smeren

Waarom zou je tandpasta op je vingers en onder je neus smeren? Omdat het je helpt te ademen! De menthol in de tandpasta werkt goed tegen vieze geurtjes, maar ook tegen een verstopte neus. Smeer wat op je handen om zodat je daaraan kunt ruiken als je het nodig hebt of gebruik het nog directer door het onder je neus te smeren.

Vouw handdoeken op

Deze gaat niet alleen over opruimen nadat er een patiënt is geweest, hij gaat ook over rustig aan doen! We raken allemaal wel eens gestrest. Het simpel opvouwen van handdoeken, kleding uit de was en andere dingen die moeilijk verkeerd kunnen gaan werkt kalmerend. De handeling leidt ons af en geeft ons het gevoel nuttig bezig te zijn, zonder dat het intensieve concentratie vereist.

Doe secondelijm op wondjes

Ken je die vloeibare pleisters die steeds populairder worden? Raad eens waar ze op lijken? Op secondelijm! Als je geen pleisters hebt, dan werkt secondelijm absoluut als een goede manier om wondjes te sluiten en te beschermen. Doe er een klein beetje secondelijm op en ga weer verder met waar je op dat moment mee bezig bent. Natuurlijk moet je voor diepe wonden wel naar het ziekenhuis toe, maar voor kleine wondjes is het prima.

Stop het bloeden met een tampon

Stop een bloeding met een tampon of met maandverband. Bloedopname is immers waar ze voor bedoeld zijn. Stop een bloedneus door een tampon in tweeën te snijden en hem voorzichtig in je neus te steken. Doe hem er niet te diep in. Gebruik maandverband om het bloeden van wonden te stoppen op dezelfde manier zoals je elk ander doekje of gaas zou gebruiken.


Pagina 1/2