Als je dít nu al doet, heb je dit jaar véél langer kerstvakantie

Dit jaar vallen kerst en oud & nieuw heel gunstig

Ja, we komen er erg vroeg mee, daar zijn we ons van bewust. Maar met zaken als vakantie kan je maar beter te vroeg dan te laat zijn, en als je dit op tijd hebt geregeld ben je ons dankbaar! Dat je nu nog niet moet denken aan de kerstdagen, dat is natuurlijk niet zo gek. Maar het is in dit geval dus wel zo slim om er even bij stil te staan.

Dit jaar vallen kerst en oud & nieuw namelijk héél gunstig. Als jij in december 3 dagen verlof opneemt, kan je maar liefst 10 opeenvolgende dagen vrij zijn. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo!  Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag vallen dit jaar allebei op een maandag. Tweede Kerstdag, ook een officiële vrije dag voor vrijwel iedereen, valt dus op een dinsdag. Neem je dan woensdag 27 december, donderdag 28 december en vrijdag 29 december vrij, dan betekent dat dat je zó 10 dagen weg kan.

Je pakt zo 2 weekenden mee en je hebt zomaar al twee maandagen vrij plus een dinsdag. En dat met maar 3 dagen verlof ! Vraag het zo vroeg mogelijk aan, want anders hebben al je collega’s dit straks ook door en vis je achter net net. Als je het nu regelt dan ben je tenminste verzekerd van de winst! Al geldt het werkrooster misschien niet voor jezelf – dan wel voor je werkende dochter, zoon of vriendin, toch?
Bron: Libelle | Beeld ter illustratie