Dit is waarom je altijd ijsklontjes in de diepvries moet hebben

ijsblokjes

Het is niet alleen om je drankje koel te houden

Je hoeft geen afgestudeerd meteoroloog te zijn om vast te stellen dat het deze zomer wel erg warm is in ons kikkerlandje. Ook vertelt het ijsschap in de supermarkt dat de ijsblokjes momenteel erg in trek zijn. Een beetje verkoeling is lekker, maar ijsblokjes zijn veel meer dan een middel om je drankje koud te houden.

Zorg ervoor dat je altijd wat ijsblokjes paraat hebt liggen. In de volgende situaties komen de koude blokjes namelijk goed van pas.

Overgebleven rijst

Rijst opwarmen resulteert vrijwel altijd in een droge, kruimelige brei. Al is die culinaire catastrofe makkelijk te voorkomen als je een ijsblokje aan de rijst toevoegt voordat je het in de magnetron schuift. Een ijsblokje werkt als een soort stomer waardoor je rijst vochtig blijft.

Zelfgemaakte dressing

Weleens zelf een sladressing gemaakt op oliebasis? Dan ben je vast weleens tegen het euvel van een wel erg natte dressing aangelopen. Hoe je dit oplost? Voeg er een ijsblokje aantoe. In tegenstelling tot wat je misschien denkt (maakt dit je dressing niet heel wateriger?) helpt dit juist om je dressing dikker te maken. De kou van het ijsblokje zorgt ervoor dat de olie wat harder wordt.

Afdrukken in het tapijt

Een tapijt is mooi, maar die afdrukken die je meubilair erin achterlaat is wat minder appetijtelijk. Een manier om de afdruk te verminderen is door een ijsblokje over het desbetreffende plekje te plaatsen. Laat het ijsblokje smelten, wrijf daarna over het tapijt en de afdruk zal daarna veel minder te zien zijn.

Lees op de volgende pagina wat je nog meer kunt doen met ijsblokjes.

Pagina 1/2