Altijd ruimte tekort? Met deze 14 superhandige tips pak jij je koffer als een echte professional!

7. Doe je kleding in verschillende zakken of tassen
Het is aan te raden om voor elk type kledingstuk een aparte zak te gebruiken, met name als je een backpack hebt. Als backpacker slaap je vaak in een slaapzaal in hostels of op een goedkope kamer en dan wil je liever niet dat al je kleren rondslingeren.

8. Rol je kleding op voor het inpakken
Creëer extra ruimte tijdens het inpakken door je kleding op te rollen. Er zit dan minder lucht tussen en dat maakt je kleding kleiner. Natuurlijk kan het wel gekreukelde kleding opleveren, maar dat moet je er dan dus wel voor overhebben.

9. Doe reisflesjes in je toilettas
Een toilettas heeft soms heel wat ruimte nodig in een backpack of een koffer. Gebruik daarom handig reisflesjes, ook wel “travelsize” genoemd. Ze zijn gemakkelijk hervulbaar en nemen niet de ruimte in die gewone grote flessen vragen.

10. Neem een e-reader mee in plaats van boeken
Hou je van lezen, maar nemen boeken behoorlijk wat ruimte in? Overweeg dan om een e-reader mee te nemen. Hier kun je eenvoudig talloze boeken op zetten en hij neemt slechts een fractie van de ruimte van een boek in. Je kun ook overwegen om tijdens je vakantie boeken uit te ruilen, alleen heb je dan natuurlijk wel minder controle op wat je kunt lezen. Aan de andere kant maakt dat het wel weer spannender.

11. Neem wasmiddel mee
Als je wasmiddel meeneemt dan kun je wat vaker je kleding wassen, waardoor je minder vaak nieuwe schone kleren hoeft te pakken. Zo hoef je simpelweg minder kleding mee te nemen.

12. Hou ruimte over voor souvenirs
De meeste mensen houden er wel van om souvenirs mee te nemen van hun vakantiebestemming, dus reserveer daar voldoende ruimte voor als je dat ook van plan bent te gaan doen.

13. Gebruik je handbagage optimaal
Heb je een lange vliegreis voor de boeg? Maak dan optimaal gebruik van je handbagage als je mogelijk teveel bagage denkt te hebben. Heel wat vliegtuigmaatschappijen staan namelijk behoorlijk wat kilo’s handbagage toe.

14. Een speciale tip voor een backpackers
Als je van backpacken houdt, doe dan de zwaardere dingen bovenop.

Het Londense Heathrow Airport maakte ook nog een super handig filmpje waarin ze je laten zien hoe je kunt inpakken als een echte professional. Bekijk het filmpje ook even en laat je inspireren:


Pagina 2/2