Dit is waarom je aluminiumfolie om je autosleutel moet wikkelen


Bescherm je autosleutel tegen diefstal

Veel nieuwe automodellen hebben een geweldige nieuwe functie: een ‘keyless’-startsysteem. Hiermee kun je de auto openen zonder de sleutel in het slot te steken of op een knop te drukken. De auto gebruikt sensoren om met de autosleutel te verbinden en opent zijn deuren. Als je eenmaal zit maakt hij contact en kun je met een druk op de knop de auto starten. Dit klinkt ideaal, maar slimme dieven hebben een manier gevonden om hier misbruik van te maken.

Bescherm je autosleutel.

Diefstal

Autosleutels met het ‘keyless’-systeem werken met een draadloos signaal. Dit signaal werkt alleen als je je binnen een meter of twee van de auto bevindt, anders maakt hij geen contact. Helaas hebben slimme dieven een manier gevonden om dit signaal te hacken en te versterken. Hier is tegenwoordig geen moeilijke technologie meer voor nodig en de apparaatjes die dit kunnen worden al voor een paar tientjes verkocht.

Extender

Dieven gebruiken een soort signaalversterker, of extender, om het signaal tussen jouw sleutel en de auto te versterken. Hiervoor moet je dus in de buurt zijn, maar te ver om zelf de auto te openen. De autosleutel ligt bijvoorbeeld in huis terwijl de auto op straat staat of jij bent op kantoor terwijl je auto op de parkeerplaats staat. De dieven gebruiken de signaalversterker om het signaal tussen jouw sleutel en de auto te versterken waardoor de auto zijn deuren opent terwijl jij niet in de buurt bent.

Voorkomen

Om het signaal te blokkeren zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen. De goedkoopste en gemakkelijkste manier is om je autosleutel in een stuk aluminiumfolie te wikkelen voordat je hem in je tas of zak doet. Dit verstoort het signaal. Er zijn ook speciale metalen portemonnees te vinden waar het signaal niet door kan komen. Dit is een hoesje waar je de autosleutel in kunt steken. Ook kwam de tip langs om thuis de sleutel in de vriezer te leggen. De vriezer werkt als blokkade. Ben je er totaal niet gerust op? Dan kun je ook de ‘keyless’-functie laten blokkeren bij de autodealer.

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels