Zo maak je met twee ingrediënten anti-kreukspray voor kleding

Voor deze anti-kreukspray heb je slechts twee ingrediënten nodig

Als er een huishoudelijk klusje is dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen is het wel strijken. Het kost gewoon veel werk en tijd om de strijkplank uit te klappen en vervolgens elk kledingstuk apart te strijken. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je kleding te ontzien van lelijke kreukels. Zo kun je heel gemakkelijk met twee ingrediënten deze anti-kreukspray maken!

Met deze anti-kreukspray hoef je nooit meer te strijken!

Anti-kreukspray

Voor deze anti-kreukspray heb je slechts twee ingrediënten nodig: 250 milliliter water en 1 theelepel wasverzachter. Vul een sprayflacon met het water en voeg de theelepel wasverzachter toe. Draai de spraydop op de flacon en schud de anti-kreukspray goed door elkaar. Hang een kledingstuk dat je kreukvrij wil maken aan een kledinghanger. Spray de kleding goed in met de spray en laat deze vervolgens een nacht aan de lucht drogen. Je zal zien dat de volgende dag de kreukels volledig verdwenen zullen zijn! 

Anti-kreukspray met azijn

Heb je geen wasverzachter in huis, maar wel wat witte natuurazijn? Maak dan een anti-kreukspray met water en azijn. Doe 100 milliliter witte azijn en 200 milliliter water in een spuitfles en schud goed. Spuit het mengsel op de kreukels. Doe vervolgens hetzelfde als hierboven omschreven. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je kledingstuk naar azijn gaat ruiken. Als de azijn is opgedroogd, ruik je niks meer!

Lees op de volgende pagina nog meer trucjes om je kleding kreukvrij te maken zonder strijkijzer.