Zo maak je met twee ingrediënten anti-kreukspray voor kleding

anti-kreukspray

Voor deze anti-kreukspray heb je slechts twee ingrediënten nodig

Als er een huishoudelijk klusje is dat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen is het wel strijken. Het kost gewoon veel werk en tijd om de strijkplank uit te klappen en vervolgens elk kledingstuk apart te strijken. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je kleding te ontzien van lelijke kreukels. Zo kun je heel gemakkelijk met twee ingrediënten deze anti-kreukspray maken!

Met deze anti-kreukspray hoef je nooit meer te strijken!

Anti-kreukspray

Voor deze anti-kreukspray heb je slechts twee ingrediënten nodig: 250 milliliter water en 1 theelepel wasverzachter. Vul een sprayflacon met het water en voeg de theelepel wasverzachter toe. Draai de spraydop op de flacon en schud de anti-kreukspray goed door elkaar. Hang een kledingstuk dat je kreukvrij wil maken aan een kledinghanger. Spray de kleding goed in met de spray en laat deze vervolgens een nacht aan de lucht drogen. Je zal zien dat de volgende dag de kreukels volledig verdwenen zullen zijn!

IJsblokjes

Een andere manier om je kleding kreukvrij te maken is door middel van een droger en wat ijsblokjes. Leg je droge, gekreukte kleding in de droger. Het is hierbij belangrijk dat je niet te veel kleding in een keer in de droger stopt. Leg een aantal ijsblokjes (± 4 à 5) op de kleding in de droger. Zet de droger op het heetste programma en laat deze een aantal minuten draaien. Haal de kleding vervolgens uit de droger en schud ze goed uit. Ook bij deze methode zal je zien dat de kreukels als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Lees ook: 4 dingen waarvoor je een stofzuiger nooit moet gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: videostill, fotomontage