Wow, wist je al dat je dit kunt met je Apple AirPods?

Deze verrassende Apple AirPods-hack gaat viraal

Onlangs heeft Apple een nieuw product op de markt gebracht: Apple AirPods. Dit zijn draadloze oortjes, waardoor je dus nooit meer last hebt van een snoer dat in de knoop raakt. Superhandig natuurlijk, maar nu is er nóg een functie ontdekt van deze high tech oortjes. Op het eerste gezicht lijkt deze functie leuk, maar wees er wel voorzichtig mee. De lifehack is namelijk ook wel een beetje creepy…

Kende je deze functie van de AirPods al?

Afluisteren

Mensen met Apple AirPods opgelet, want er is een nieuwe functie van de oortjes ontdekt: De Live Listen-functie. Hiermee kun je heel gemakkelijk anderen afluisteren, met slechts één druk op de knop. En zij jou dus ook! Best een beetje eng, niet?

Live Listen

Hoe het precies werkt? Wanneer je Apple AirPods hebt, kun je via je telefoon op het knopje Live Listen drukken. Het staat in het menu van je telefoon, op dezelfde plek waar je je zaklamp en wekker kunt vinden. Het knopje bevat een icoontje dat eruitziet als een oortje. Wanneer je het indrukt, je telefoon in de kamer laat liggen en zelf wegloopt, kun je via je AirPods precies horen wat er zich in de kamer afspeelt. Het werkt ongeveer hetzelfde als een babyfoon.

Voorzichtig

Leuk en handig om te weten, maar pas er wel een beetje mee op. Net zoals jij mensen kunt afluisteren, kunnen zij dat bij jou ook! Je diepste geheimen bespreken in de buurt van AirPodseigenaren is dus niet zo’n goed idee.

Lees ook: Zorgelijk: steeds meer kinderen pinnen, maar gaan slordig met pincode om

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan, Grazia | Beeld: Pixabay, Videostill