Apple-experts onthullen welke producten zij nooit zullen kopen

‘Verspil je geld hier niet aan’

Zeker wanneer je een duurder product koopt, wil je gewoon dat het goed is. Neem nu Apple-producten. Je gaat er vanuit dat het vanwege de prijs goed is. Toch zijn er bepaalde items die je volgens Apple-experts beter niet kunt kopen.

Een Apple MagSafe Battery Pack

Het kan heel handig zijn om een powerbank bij je te hebben. Zo kun je je telefoon ook opladen wanneer je onderweg bent en de oplader niet in het stopcontact kunt pluggen. De Apple MagSafe Battery Pack lijkt dan superhandig. Door de MagSafe-technologie hecht het apparaatje zich aan je telefoon om ‘m op te laden. Echter, Apple-expert Dylan Kaplan zou het niet aanraden. “De prijs is niet evenredig aan de functionaliteit”, vertelt hij aan Shefinds. Je betaalt al snel 90 euro voor de Apple-powerbank die een capaciteit van 3000mAh heeft. “Het kan een iPhone 12-13 mini slechts tot 70% opladen, iPhone 12-14 pro van 0% tot ongeveer 60%, en de Pro Max-modellen tot ongeveer 40% extra batterij.” De expert stelt dat het verstandiger is om een powerbank te kopen van een ander merk met een capaciteit van 5000mAh.

De Apple Magic Keyboard Folio

Ja, het is heel handig om een toetsenbord te kunnen gebruiken voor je iPad, maar de Apple Magic Keyboard Folio kun je alleen maar gebruiken voor de nieuwe iPad 10th generatie. Bovendien is een dergelijk toetsenbord niet goedkoop. Een beter alternatief is volgens Kaplan een keyboard van Logitch Combo Touch. Die is veel goedkoper, aldus de kenner.

AppleCare

Als je een nieuw Apple-product koopt, kan het aantrekkelijk klinken om ook gebruik te maken van het uitgebreide garantieprogramma van Apple, AppleCare. Volgens Apple-expert Ilam Padmanabhan is dit je geld echter niet waard. “Ten eerste zijn Apple-producten over het algemeen zeer betrouwbaar en gaan ze niet vaak kapot,” vertelt Padmanabhan. En gaat er wel wat mis? Dan valt het vaak binnen de standaard garantie van één jaar. Bovendien, zo vervolgt Padmanabhan, is AppleCare erg duur.

Refurbished producten

Aan gereviseerde producten, de zogenoemde refurbished items, zou Padmanabhan zijn geld ook niet uitgeven. Ze zijn inderdaad goedkoper dan het nieuwe product, maar het is volgens de expert daarmee nog geen goede deal. “Je weet ten eerste niet welk probleem het product in eerste instantie had.” Ten tweede is de garantie op een refurbished product vaak korter. “Een nieuw, maar iets ouder model kopen, is vaak een betere optie.”

Laders die niet van Apple zelf zijn

Er zijn gelukkig ook veel producten van Apple die wel goed zijn. Ga dus niet altijd op zoek naar alternatieven. Heb je een nieuwe oplader nodig voor een van je Apple-apparaten? Koop dan geen lader die niet van Apple zelf is. “Die zijn niet altijd compatibel met Apple-apparaten en kunnen schade veroorzaken”, waarschuwt Padmanabhan.

Lees ook: Hebben: Actions high end koptelefoon voor een prikkie

Bron: Shefinds | Beeld: Drew Coffman (Unsplash)

Array