Auto kapot? Met deze 4 simpele trucs verkoop je hem voor meer geld

Ook al is je auto kapot, je kunt hem nog prima verkopen voor veel geld!

Als er één zekerheid is in het leven, dan is het wel dit. Alles wat kapot kan gaan, zal uiteindelijk ook kapot gaan: borden, relaties, auto’s… Waar je voor je ex echter vaak niks krijgt, kun je nog prima een kapotte auto verkopen. Op het internet kun je gemakkelijk een koper vinden voor een auto met bijvoorbeeld een kapotte motor of versnellingsbak.

Gebruik dan wel deze 4 simpele trucs om zo veel mogelijk geld te krijgen voor je defecte auto.

Was je auto helemaal

Een auto die én niet meer rijdt, én eruit ziet alsof je konijn er jaren in heeft geleefd, wil natuurlijk niemand kopen. Als je achter het stuur zit heb je misschien geen last van vogelpoep op het dak. Ook de rommel en het stof dat zich overal heeft verzameld zijn zaken die potentiële kopers afschrikken. Was daarom je auto grondig voordat je hem te koop aanbiedt. Investeer een paar tientjes en ga naar de wasstraat, en laat je auto schitteren alsof hij weer nieuw is. Stofzuig de binnenkant, en vergeet ook onder de matjes niet. Was ook de binnenkant van de ruiten en maak het af met wat luchtverfrisser.

Maak goede foto’s

Wanneer je auto helemaal schoon is, is het tijd om foto’s te maken. Ook hier geldt hetzelfde principe: laat de auto schitteren alsof hij nieuw is. Hij mag dan wel niet meer rijden, maar als hij mooi in beeld is gebracht zul je er nog een mooie prijs voor krijgen. Gebruik een degelijke camera. De nieuwste generatie smartphones met hoge resolutie zijn prima, maar gebruik geen telefoon uit 2012. Het beste maak je de foto’s overdag wanneer het wat bewolkt is of in de vroege avond, wanneer de zon niet op z’n felst meer is. Maak zoveel mogelijk foto’s (ook van het schone interieur!) en selecteer de mooiste.

Repareren in het buitenland

Wat nog meer waard is dan een kapotte auto die blinkt, is een auto die niet kapot is en blinkt. Reparaties in Nederland zijn vaak erg duur, maar heb je er al eens over nagedacht om je auto in het buitenland te laten repareren? In bijvoorbeeld Polen zijn de lonen en de kosten voor onderdelen veel lager dan hier, waardoor grote reparaties voor een fractie van het bedrag dat je hier betaalt kunnen worden uitgevoerd. De waarde van je auto zal na zo’n reparatie met een veel hoger bedrag stijgen dan dat zo’n reparatie kost, dus dit is pure winst!

Verkopen voor export

Maar, zul je denken, hoe krijg ik mijn shinende auto die niet rijdt dan in Polen? Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven die dit voor je willen doen. Bovendien kunnen ze de auto dan ook gelijk voor je verkopen, zodat jij van al het gedoe af bent. Dit is verreweg de meest tijd- en kostenbesparende truc die we kennen. Het enige wat je hoeft te doen is een inkoopformulier in vullen, en het bedrijf regelt de rest. Je ontvangt een hele hoge prijs voor je auto, en deze krijgt vervolgens een nieuw leven op de Oost-Europese wegen. Mooi toch?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Beeld: Pxhere