Met de auto naar Schiphol? Dit moet je weten over het parkeren

Met deze tips kies je de beste parkeerplek voor jou

Wat is het toch ontzettend handig dat er een treinstation recht onder de vertrekhal van Schiphol zit. Kunnen we mooi in de trein stappen en uitstappen wanneer we op het vliegveld zijn. Maar… dan moet je wel op een gunstig tijdstip vliegen. Is dat niet het geval? Dan ben je snel op de auto aangewezen. Maar waar kun je je auto dan het beste parkeren? Wij geven enkele tips. 

Deze dingen moet je in het achterhoofd houden.

Op of bij Schiphol

Het staat vast dat je naar het vliegveld moet als je op vliegvakantie gaat. Waar je je auto gaat parkeren is volledig aan jezelf. Op Schiphol kun je je blik kwijt, maar je kunt ook kiezen voor de parkeerplaatsen net buiten Schiphol. Als je op Schiphol parkeert ben je natuurlijk lekker dichtbij de terminal, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wil je de prijs wat drukken? Dan kun je ook parkeren op de terreinen (net) buiten Schiphol. 

Shuttle of valet parking

Je kunt ervoor kiezen om zelf naar het parkeerterrein te rijden en vervolgens de gratis shuttlebus naar het vliegveld te nemen. De meeste parkeerterreinen liggen in Hoofddorp of Aalsmeer, dus je moet hier wel even wat extra tijd voor berekenen. Keer je terug van je reis? Dan bel je de shuttle en komt die je halen. Je kunt er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van valet parking. Je rijdt dan zelf naar de vertrekhal en hier geef je een valetmedewerker de sleutel van je auto en diegene rijdt je auto dan naar een beveiligd parkeerterrein. Als je bent geland, komt de valetmedewerker je auto weer voorrijden. Je bespaart zo tijd, maar het kost wel wat meer geld. Overweeg daarom wat voor jou de beste optie is.

Boeken

Voor de meeste mensen valt een last van hun schouders als de vliegtickets zijn geboekt. Opgelucht wordt de laptop dan dichtgeklapt en over een parkeerplek wordt later wel nagedacht. Wil je op Schiphol parkeren? Boek die parkeerplek dan wel zo snel mogelijk. Op het laatste moment zijn er altijd nog wel plekken beschikbaar, maar je hebt een stuk minder keus.

Maak foto’s

Heb je je auto geparkeerd? Maak dan foto’s. Zo heb je bewijs als er eventuele schade aan je auto wordt gedaan. Hetzelfde moet je ook doen wanneer je je auto meegeeft voor valetparking. Maak in dit geval ook een foto van de kilometerstand. Op deze manier heb je ook bewijs als iemand met je auto is gaan joyriden.

Houd de ligging van de parkeerplaats ook in gedachten

Het kan geen kwaad om de ligging van de parkeerplaats in gedachten te houden als je kiest voor shuttle parking. Als je uit het noorden komt kan een parkeerplek ten zuiden van Schiphol wat onhandig zijn. Vergelijk dus ook de reistijden tussen de mogelijke parkeergelegenheden.

Lees ook: 10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Pixabay