Een kleine functie in deze balpen heeft al een hoop levens gered

balpen

De dop is een ware levensredder

Iedereen heeft wel eens met met zo’n blauw BIC-balpen geschreven. Ze zijn heel populair en schrijven gewoonweg heerlijk. Toch is dat niet de enige eigenschap waarin BIC zich onderscheidt van de rest. De pen heeft namelijk een heel vernuftige functie in de dop. Hier hadden wij nooit bij stil gestaan. 

Is het je wel eens opgevallen dat er een gaatje in de dop zit?

Inslikken

Laten we eerst het probleem belichten. Kinderen -en sommige volwassenen- stoppen alles in hun mond. Oók pennendoppen! Bij kinderen kan dit heel riskant zijn, want voor je het weet slikken ze de pen in. Zo’n pen kan de luchtweg blokkeren en in het ergste geval stikt het kind dan voordat de ambulance er is. Dat wilde BIC niet op z’n geweten hebben, dus ze bedachten een oplossing.

Gaatje

In de dop van de pen zit een gaatje. Dit gaatje moet ervoor zorgen dat mensen die zo’n dergelijke dop inslikken nog nét genoeg adem kunnen krijgen, zodat ze niet stikken. Op die manier heeft de ambulance genoeg tijd om bij het slachtoffer te komen en scheelt dit jaarlijks honderden verstikkingsslachtoffers. Dat is nog eens slim bedacht!

Lees ook: Wist jij dit? Híer hoor je dat randje aan het koffiefilter eigenlijk voor te gebruiken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Entoen.tv | Beeld: pxhere