Door een bananenschil op je voorhoofd te leggen los je déze veel voorkomende kwaal op!

banaan

Een bananenschil moet je nooit zomaar weggooien!

Dat bananenschillen niet zomaar weggegooid moeten worden, dat weten de meesten inmiddels wel. De schil van het lekkere fruit heeft een aantal ontzettend handige huishoud- en gezondheidsvoordelen!

Wist je bijvoorbeeld dat je met een bananenschil ontzettend zachte voeten krijgt en dat blauwe plekken er als sneeuw voor de zon door verdwijnen? Nu is er nóg een geweldige toepassing voor die veelzijdige schil, want het helpt ook nog eens zeer effectief tegen migraine. Migraine is ontzettend vervelend voor degenen die eronder lijden. Je kan last hebben van intens kloppende hoofdpijn, misselijkheid, gevoeligheid voor licht, spanning in je nek en allerlei andere nare klachten. Natuurlijk zijn er medicijnen om de symptomen te behandelen, maar een groot nadeel dat hieraan vast zit, is dat je hierdoor heel veel last van je buik kan krijgen.

Koud kompres
Wist je dat je met een banaan ook al een heel eind schijnt te komen? Klinkt raar, maar het werkt echt. Als je last hebt van migraine kan een koud kompres heel goed helpen. Als je onder het ijskompres eerst een bananenschil tegen je voorhoofd aandrukt, vermindert dit de pijn. Hoe dit komt? Je huid absorbeert de extra kalium in de bananenschil en dat verzacht de pijn. Probeer maar, je zal je veel sneller beter voelen!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Unsplash