Benieuwd of je een volle of lege batterij in je handen hebt? Zo check je het

batterij

Zo sta je niet ergens met een lege batterij

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Je pakt een batterij uit een laatje, maar twijfelt eigenlijk of hij wel echt vol is of leeg. Die twijfel raak je niet meer kwijt en je wil dus graag even testen of-ie wel vol genoeg is. Je wilt natuurlijk niet ergens staan en erachter komen dat je toch een ander exemplaar had moeten pakken. 

Gelukkig bestaat er een trucje.

Batterij check

Het is heel simpel om te checken of  de batterijen nog vol zijn, of dat je beter nieuwe kunt pakken. Je pakt de batterij in je hand en laat ‘m rechtop van ongeveer 15 centimeter hoogte vallen op een tafel. Als hij een keertje licht stuitert en dan gelijk plat omvalt, dan is-ie nagenoeg vol. Als-ie heen en weer stuitert, dan hebben we slecht nieuws voor je; dit exemplaar is op sterven na dood. Je kunt beter een nieuwe pakken.

Uitgelopen batterij schoonmaken

We willen je graag nog een tip meegeven. Als je last hebt van een uitgelopen batterij, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk schoon te maken, anders kan het schade toebrengen aan je apparaten. Je maakt het schoon door het weg te boenen met een een droge (!) tandenborstel of keukendoek. Kun je er niet goed bij? Pak dan liever even een wattenstaafje en doop het even lichtjes in wat azijn. De batterijlekkage lost op door het azijn en is vervolgens heel makkelijk weg te halen. Daarna kun je gewoon weer een nieuwe batterij gebruiken.

Lees ook: Spoor de stiekeme verbruikers in je huis op en bespaar op de energierekening

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Lifehack.org | Beeld: pxhere