Is de batterij van je iPhone snel leeg? Het kan door deze app komen

Voortaan de app maar even goed afsluiten

We stappen bijna niet meer de deur uit zonder een mobiele telefoon op zak. Het kan ons humeur dan ook behoorlijk verpesten als we vergeten zijn de telefoon op te laden of als de batterij opeens bijna leeg is. Met name de iPhone kan opeens supersnel leeg zijn en dat kan door deze app komen.

Deze veelgebruikte app is de boosdoener.

App

Je telefoon veel gebruiken is een reden waarom de batterij van je telefoon snel leeg is. Maar wist je dat de Facebook-app ervoor kan zorgen dat je batterij zo’n 25 procent sneller leeg gaat? Ook als je een spiksplinternieuwe telefoon hebt, kan de app ervoor zorgen dat je telefoon sneller leeg gaat. Ari Grant, een manager bij Facebook, belooft dat er zo snel mogelijk wat wordt gedaan aan dit probleem. Om batterij te besparen is het daarom verstandig om de Facebook-app na elk gebruik goed af te sluiten. Dit bespaart je toch weer wat batterij.

Kou is ook een boosdoener

Wist je overigens dat de batterij van je telefoon ook door de kou opeens leeg kan zijn? Wellicht is het je al eens opgevallen als je in een koude omgeving bent, dat je telefoon opeens uit kan vallen of dat de batterij helemaal leeg is. In een telefoon zit namelijk een Lithium-Ion-batterij. In zo’n batterij zitten ionen die heen en weer bewegen tussen negatieve en positieve elektroden die ervoor zorgen dat je batterij juist leeg of vol raakt. Als het koud is ‘bevriezen’ deze ionen als het ware waardoor ze niet meer bewegen en je batterij daardoor niet meer naar behoren werkt. De beste temperatuur voor je batterij is tussen de 10 en 30 graden.

Lees ook: Gaat de batterij van jouw iPhone snel leeg? Dankzij dit trucje niet meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mon Style, Cosmopolitan | Beeld: Pixabay