Dit is de manier om bedwantsen in een hotelkamer te spotten

bedwantsen hotelkamer

Bedwantsen komen vaker in hotelkamers voor dan je zou denken

Bedwantsen zijn de ultieme nachtmerrie op reis. Je weet misschien niet, maar je neemt de bedwantsen vanuit het buitenland mee naar huis en komt hier pas achter als het te laat is. Bespaar jezelf de mentale én financiële moeite met betrekking tot bedwantsen door altijd één ding te doen zodra je in je hotelkamer stapt.

Het maakt niet uit of je in een low-budget hostel of in het chicste hotel ter wereld verblijft. Deze insecten zijn overal.

Opbergplekken

Om te beginnen kun je het beste, zodra je in je hotelkamer aankomt, je spullen op een veilige plek in de kamer achterlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de badkamer, waar het voor bedwantsen lastig is om zich te verbergen op tegeloppervlakken. Vermijd het bagagerek, waar de beestjes kunnen blijven nadat ze op een andere koffers en/of tassen van reizigers zijn binnengekomen.

Controle

Inspecteer vervolgens het bed. Begin met het verwijderen van al het beddengoed totdat je bij de kale matras komt. Gebruik een zaklamp of de zaklamp-app op de smartphone om een ??beter beeld te krijgen terwijl u de naden van alle vier de hoeken van het matras controleert. Controleer ook de de randen rondom het bed en het hoofdeinde.

Uitwerpselen

Er is nog een grondige manier om bedwantsen te herkennen: je zoekt namelijk niet alleen naar de beestjes zelf, maar ook naar tekenen dat ze er zijn geweest. Klein, donker bloed uit hun uitwerpselen is zeer opvallend symptoom van de kleine, vieze beestjes in de hotelkamer. Controleer ook alle meubels in de kamer, evenals achter elke ingelijste kunstwerken op de muren, want hier kunnen ook insecten op de loer liggen. Als je bewijsmateriaal van deze insecten vindt, verzamel al je spullen vanuit de badkamer(s) en vraag het hotelpersoneel voor een nieuwe ruimte. Let op dat je geen kamer direct naast de hotelkamer met bedwantsen krijgt, want deze hardnekkige beestjes kunnen ook vrij gemakkelijk tussen twee kamers reizen.

Bedwantsen

Zorg ervoor dat je de beestjes niet mee naar huis neemt door al je kleding onmiddellijk in warm water te wassen. Je moet ook je koffer stofzuigen. En om extra veilig te zijn, bewaar je je koffer in een grote plastic zak om te voorkomen dat deze vieze insecten je huis binnendringen.

Bekijk hier de volledige video met uitgebreide instructie:

Lees ook: Vanaf vandaag hoef je je ov-chipkaart niet meer op te laden dankzij deze wijziging

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Huffingtonpost | Beeld: videostill, YouTube