Belangrijk: te weinig mensen weten dit, maar bijna elke telefoon heeft een ‘SOS-functie’!

telefoon

Bijna niemand weet van deze functie af

Na de afschuwelijke moord op de 25-jarige studente Anne Faber maken veel ouders zich zorgen. Waar alleen fietsen voorheen iets was waar niet veel over nagedacht werd, is het nu ineens een stukje enger geworden. Veel bezorgde ouders delen daarom een belangrijke functie op de mobiele telefoon met elkaar: de zogenaamde SOS-functie. 

Weinig mensen weten maar van de SOS-functie op hun mobiele telefoon af, maar het kan in een noodsituatie wel levens redden.

Automatisch contact met hulpdiensten
Samsung en iPhone hebben allebei een SOS-functie, hierbij roept de telefoon automatisch hulpdiensten en contactpersonen op door de aan/uit-knop een aantal keer snel achter elkaar in te drukken. Als je dit inschakelt, dan stuurt je telefoon gelijk twee foto’s, een audio-opname en je exacte gpslocatie naar (een) gekozen contact(en). Je kunt dus aangeven naar wie je dit allemaal wilt laten sturen, bijvoorbeeld je partner, kinderen of ouders.

Zelf instellen
Je moet de functie echter wel zelf instellen wil je er gebruik van kunnen maken. Bij een iPhone heb je zeker iOS11 nodig als je gebruik wilt maken van de SOS-functie. Ga vervolgens naar Instellingen, kies voor Emergency SOS en kies wie jouw hulplijnen worden. Wil je ‘m gebruiken? Dan moet je vijf keer op de aan/uit-knop klikken. Bij een Samsung ga je naar Instellingen en zoek je in de zoekbalk naar ‘SOS’. Je moet bij dit toestel drie keer op de aan/uit-knop drukken.Het enige nadeel is dat je deze functie niet kunt gebruiken als de batterij van je telefoon leeg is.  Zorg er dus voor dat je telefoon altijd is opgeladen als je (lang) op pad gaat!

Je hoopt natuurlijk dat je deze functie nooit hoeft te gebruiken, maar als je een keer in een noodsituatie zit, wil je weten dat deze functie bestaat!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash