Benzine gemorst? Zo krijg je de benzinelucht uit je auto en kleding

Benzinelucht uit auto

Je hebt er maar een paar dingen voor nodig 

De een vindt het heerlijk, de ander vindt het verschrikkelijk: de geur van benzine. Hoe dan ook, je ontkomt niet aan een lichte benzinelucht in je auto na een tankbeurt. Mors je per ongeluk benzine in je auto, op je kleding of thuis in de garage? Dan is de lucht nog nét iets sterker. Benieuwd hoe je snel van die benzinelucht af komt? Wij geven je het antwoord!

Onvermijdelijk

Het zal iedereen vroeg of laat gebeuren: je staat bij de pomp te tanken en morst benzine op je kleding of schoenen, of je vult een jerrycan met benzine om thuis de grasmaaier te vullen en hij gaat onderweg lekken. Hoe voorzichtig je ook bent, het is onvermijdelijk. En ook al giet je alle benzine netjes in de tank zonder te morsen, je ontkomt niet aan een (lichte) benzinegeur in je auto. Om van die geur af te komen, moet je meer doen dan deze maskeren met een parfum of luchtverfrisser. Hoewel dit tijdelijk voor een andere geur zal zorgen, verdwijnt de benzinegeur niet helemaal. Met de volgende tips ben je voor eens en altijd van die benzinegeur af. 

Dit heb je nodig:

  • Een schone doek
  • Oude handdoeken
  • Baking soda
  • Kattenbakvulling
  • Luchtverfrisser
  • Afwasmiddel
  • Witte azijn

Benzinelucht uit de auto

Volgens een autodealer uit Tennessee moet je snel handelen als je benzine morst in je auto. Om te beginnen haal je de meeste benzine weg met een oude handdoek. Maak vervolgens een mengsel van gelijke delen baking soda, witte azijn en heet water om de geur te neutraliseren. Wrijf het mengsel goed over de plek waar je de benzine hebt gemorst en veeg het vervolgens weg met een schone doek. Is de geur nog steeds niet helemaal weg? Gebruik dan een luchtverfrisser om de laatste restjes van de benzinegeur helemaal kwijt te raken. Je auto zal weer als nieuw ruiken! 

Benzinelucht uit de garage

Als je regelmatig met een jerrycan bezig bent in de garage, is de kans groot dat die ruimte naar benzine ruikt. Wanneer je benzine morst in je garage, heb je kattenbakvulling nodig. Dit trucje helpt ook om de lucht in de garage te zuiveren. Het is heel simpel: laat de kattenbakvulling een paar uur in de garage staan om de benzine(lucht) op te nemen, veeg het daarna op en gooi het weg. 

Benzinelucht uit je kleding

Het gebeurt ons allemaal weleens als we (te) snel willen tanken: we morsen benzine op onze kleding. Gelukkig is er een oplossing om de geur eruit te krijgen. Omdat benzine licht ontvlambaar is, moet je voorzichtig zijn. Als er heel veel benzine op je kleding terecht is gekomen, is het verstandiger om het kledingstuk weg te gooien. Mors je een kleine hoeveelheid benzine op je kleding, dan kun je de volgende life hack proberen. Laat het kledingstuk eerst 24 uur aan de (buiten)lucht drogen. Vervolgens laat je het een uur in azijn weken en daarna laat je het opnieuw aan de lucht drogen. Is de ergste geur eruit? Wrijf dan wat afwasmiddel op de vlek en was het kledingstuk zo heet mogelijk. Zorg dat er geen andere kledingstukken in dezelfde wasbeurt zitten. Laat de kleding drogen. Daarna moet de geur verdwenen zijn en kun jij weer genieten van je favoriete kledingstuk! 

Lees ook: Wat gebeurt er met je benzineauto als je per ongeluk diesel tankt?

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Pixabay

Array