Met deze 7 tips bespaar je veel geld in het huishouden

geld

Met deze 7 aanpassingen bespaar je meer geld in je huishouden

Misschien wil je sparen voor je droomvakantie of lukt het niet om iedere maand rond te komen. Er zijn natuurlijk drastische dingen die je kunt doen, zoals kleiner gaan wonen of de auto verkopen, maar ook met een paar kleine aanpassingen kun je aan het eind van de maand wat centen overhouden. Wij geven je zeven tips om geld te besparen.

Alle kleine beetjes helpen.

1. Neem lunch mee

Dit is voor veel mensen normaal, maar niet iedereen doet het. Het wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt met uitgebreide kantines op werk en school of de supermarkt die om de hoek is. Om geld te besparen is dit echt stap één: maak voor het hele gezin lunchpakketten. Vooraf gesmeerde boterhammen of zelfs zelfgemaakte salades zijn een stuk goedkoper dan steeds een broodje of soepje uit de kantine. Als je een magnetron op werk hebt kun je ook restjes eten of soep meenemen.

2. Gebruik een thermoskan

Misschien drink jij gewoon koffie op kosten van de baas, maar vooral forenzen halen gauw eens even een kopje koffie voor onderweg. En dat loopt op in de kosten. Schaf dus eenmalig een thermosfles aan waar je ’s ochtends koffie of thee in doet. Zo heb je gedurende de dag lekker warme koffie en hoef je niet te betalen voor je to-go-kopje. En het is beter voor het milieu!

groente en fruit

3. Bespaar op groente en fruit

Nu denk je misschien, ‘maar groente en fruit is belangrijk!’ Klopt, we zeggen ook niet dat je het niet meer moet kopen, maar dit is een kostenpost waar flink op bespaard kan worden. Kies ervoor om fruit en groente te kopen dat op dit moment in het seizoen is. Je kunt hiervoor een groente- en fruitkalender vinden op het internet. Een alternatief is om groente uit de diepvries te kopen, deze bevatten evenveel vitamines en mineralen als verse, maar zijn een stuk goedkoper. Wil je echt verse groente, ga dan naar de markt! Vaak ben je daar veel goedkoper uit dan in de supermarkt.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2