De beste manier om je vakantiedagen in te zetten in 2024

vakantiedagen 2024

Voor zoveel mogelijk vrije dagen

2024 is in zicht en dat betekent ook: nieuwe vakantiedagen! Deze dagen zijn schaars en het is een ware kunst om ze zo in te zetten dat je optimaal kunt genieten van jouw welverdiende rust. Ook in 2024 kun je weer verlof opnemen op een paar strategische momenten om er het meeste uit te halen, mits je baan en schoolvakanties dat toelaten natuurlijk! 

Van 22 naar 44

Wist je dat je, bij een baan met een standaard werkweek van maandag tot en met vrijdag, met het opnemen van 22 vakantiedagen maar liefst 44 vrije dagen kunt creëren? Terwijl de meeste werknemers doorgaans kunnen rekenen op twintig vakantiedagen, zijn er gelukkigen die van hun werkgevers nog wat extra dagen krijgen. Het strategisch opnemen van vakantiedagen kan echter een puzzel zijn, daarom vertellen wij je hoe je het het beste aan kunt pakken!

Goede Vrijdag en Pasen

Als je tijdens Pasen even wilt ontsnappen aan hectiek op je werk, is het slim om Goede Vrijdag en de vier dagen na Pasen vrij te nemen. Door deze strategische planning, geniet je namelijk van een aaneengesloten periode van negen vrije dagen. Hét perfecte moment om eropuit te gaan en optimaal te ontspannen.

Hemelvaart en Pinksteren

Na Goede Vrijdag en de paasdagen, staan Hemelvaart en Pinksteren al snel weer voor de deur. In het jaar 2024 vallen al deze feestdagen in de maand mei, wat toevallig een uitstekende periode is om op vakantie te gaan. Door slim te plannen en 13 vakantiedagen op te nemen, kun je genieten van maar liefst 23(!) vrije dagen. Goed om te weten lijkt ons!

Kerst en oud & nieuw

Ondanks dat kerst 2023 nog niet voorbij is, is het verstandig om alvast vooruit te kijken naar het volgende jaar. De kerstdagen en oud en nieuw vallen in 2024 allemaal op doordeweekse dagen, yay! Het is dus slim om rond deze dagen wat dagen vrij te nemen. Als je daarnaast ook nog de eerste twee dagen van januari opneemt, trakteer jij jezelf op een aaneengesloten vakantieperiode van 16 dagen. Zo ga je helemaal fris en fruitig het nieuwe jaar in!

Lees ook: Dít ingrediënt maakt de zoetzure saus van McDonald’s zo iconisch

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels