Met deze tips vind je de beste slaapplek voor je hond in huis

Zo krijg de beste plek voor je viervoeter

Een volwassen hond slaapt gemiddeld 12 uur tot 14 uur per dag. Dat is een hele poos, het is dus belangrijk dat je viervoeter een fijne slaapplek krijgt. Toch zijn er factoren die meespelen bij het vinden van een goede plek, zoals locatie, temperatuur en ondergrond. Met deze tips krijgt jouw hond een heerlijk plekje!

1. Kies een goede plek

Hoe gezellig een hondenbed of bench in de woonkamer ook lijkt, dit kan snel druk worden voor je hond. Je trouwe viervoeter heeft ook een plek nog om even te ontspannen en bij te komen van een drukke wandeling. Kies daarom een plekje dat voor je hond rustig is en waar hij of zij zich ook veilig voelt. Dit kan bijvoorbeeld een rustige hoek in de woonkamer zijn. Naast de tv of stereo is geen goed idee, je hond heeft dan te veel last van harde geluiden – en zo kan hij natuurlijk nooit naar dromenland.

2. Houd rekening met temperatuur

Ook temperatuur is een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kiezen van een slaapplek. In het zonlicht of bij de kachel kan ervoor zorgen dat je hond overhit raakt. Bj een slaapplek onder een raam of in de gang kan het zo zijn dat je hond op de tocht ligt. Houd dus rekening met warmte, kou en vochtigheid. Ligt je hond het liefst in de keuken of in de gang? Zorg er dan voor dat je een warme isolerende ondergrond hebt.

3. Hoe slaapt je hond het liefst?

Heb je een mand of bench gekocht, maar ligt je hond hier nooit in? Zorg er dan voor dat je een slaapplek creëert waar je hond wel graag in wil zitten. Ook kun je de ondergrond zacht en schoon maken waardoor je hond alsnog comfortabel ligt. Een kleedje of kussen kan hierbij een uitkomst bieden.

Lees ook: Viervoeter op het oog? Dit zijn de populairste hondennamen

Bron: Margriet, Discus| Beeld: Unsplash, Brett Durfee