Zo kies je altijd de beste watermeloen in de supermarkt

Watermeloen

Door dit te doen pik je altijd het beste exemplaar eruit

Nu het warmer wordt, is ook het watermeloenseizoen weer begonnen. Wat ons betreft is er geen andere fruitsoort die meer zomer schreeuwt dan deze heerlijk zoete, dorstlessende vrucht. Het kopen van zo’n gevaarte kan echter nog weleens een uitdaging zijn. Niet alleen is het altijd weer de vraag hoe je de zware vrucht mee naar huis krijgt, maar het uitkiezen van de beste watermeloen is ook een projectje op zich. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je een zoete en sappige meloen te pakken hebt en uiteindelijk niet met een smakeloos, waterig geval zit opgescheept. Gelukkig kunnen deze tips je helpen om de perfecte watermeloen uit te kiezen!

Dankzij deze tips ga je gegarandeerd met de sappigste, zoetste meloen naar huis!

Watermeloen

Ieder zal zo zijn manier hebben om de beste watermeloen te kiezen in de winkel of op de markt, maar we raden je aan ook eens dit experimentje te proberen. Til voordat je een watermeloen koopt de vrucht eens op. Een goede watermeloen zou verrassend zwaar moeten zijn voor zijn omvang (of hij nu groot is of klein). Watermeloenen bestaan voor 92 procent uit water, dus een zware meloen zou sappig, zoet en eetrijp moeten zijn. Maar: stop niet bij de eerste de beste meloen. Het beste is om een paar meloenen op te pakken, om te zien of deze ook zwaar zijn of niet. Uiteindelijk doe je er verstandig aan de zwaarste mee naar huis te nemen.

Rijp

Naast de weegtest, zijn er ook andere manieren om vast te stellen of een watermeloen rijp is. Wanneer je de volgende keer in de winkel of op de markt loopt, let dan op de volgende dingen:

Een watermeloen is rijp wanneer:

  • hij donkergroene randen heeft;
  • er aan de onderkant een goudgele plek zit;
  • de vrucht een diep, hol geluid maakt wanneer je erop klopt;
  • er bruine vlekjes of andere oneffenheden op zitten;
  • hij zwaar is voor zijn omvang.

Lees ook: Hoe zit het nu met die vijfsecondenregel? Arts deelt mening hierover

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RD | Beeld: Pexels

Array