4 manieren om een bevroren autoslot te ontdooien


Je hebt alles om een autoslot te ontdooien al in huis

De temperatuur zakt ‘s nachts onder het nulpunt, wat betekent dat er ‘s ochtends een laagje ijs over onze auto ligt. Dit betekent krabben, maar in ernstige gevallen kan het ook betekenen dat je slot niet meer open gaat! Heel vervelend, want je moet natuurlijk wel je auto in kunnen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je autoslot snel te ontdooien.

Kende jij deze trucjes al?

1. Handgel

Deze truc is erg handig, want je kunt makkelijk een flesje handgel in je tas doen en overal mee naar toe nemen. Handig om je handen mee te ontsmetten, maar ook ontzettend handig voor als je autoslot bevroren is! Druppel een beetje van de handgel op je sleutel en doe hem in het slot. Probeer nu de sleutel om te draaien. Forceer niets, want dan kan de sleutel afbreken! Het hoge alcoholpercentage in de handgel brengt het vriespunt van water omlaag, waardoor het ijs in het slot smelt. Wil de sleutel niet draaien? Haal hem dan uit het slot en druppel er meer handgel op.

2. Vaseline

Geen handgel in huis? Vaseline werkt ook goed bij een vastgevroren slot. Smeer een lekkere dikke laag vaseline op je sleutel en probeer daarmee je slot open te draaien. Draai niet te hard, je wil niet dat de sleutel afbreekt. Misschien moet je het proces een paar keer herhalen. De vaseline zal het ijs in het slot laten smelten waardoor het slot weer opendraait.

3. Warme vloeistof

Ben je onderweg en heb je toevallig warme koffie of thee bij je? Dip dan de sleutel in de hete vloeistof zodat het metaal warm wordt. Droog de sleutel af en steek de warme sleutel in het slot om het ijs te doen smelten. Ben je thuis, dan volstaat heet water natuurlijk.

4. Aansteker

Deze methode werkt alleen bij een metalen sleutel en wees voorzichtig! Probeer je sleutel te verhitten met een aansteker. Heb je al de methode met handgel of vaseline geprobeerd? Probeer dan niet ook deze methode, want voor je het weet heb je een steekvlam. Verhit een schone(!) sleutel en probeer met de warme sleutel het slot te ontdooien. Draag het liefst stevige handschoenen en pas goed op.

Lees ook: Zo voorkom je een vastgevroren handrem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Yellow Pages | Beeld: Videostill