Relatie-experts: ‘Zet de blauwe vinkjes van WhatsApp uit als je relatie je lief is’

blauwe vinkjes Whatsapp

Red je relatie door de blauwe vinkjes uit te zetten!

Ben jij fan van de blauwe vinkjes van WhatsApp? Of krijg jij een heel onrustig gevoel als iemand je berichtje wel gelezen heeft, maar niet reageert? Als jij tot die laatste groep behoort, is het wijs om de vinkjes uit te zetten. Zeker als je relatie je lief is. 

De vinkjes maken meer kapot dan je denkt.

Afwijzing

Relaties ondervinden vaak problemen door de blauwe vinkjes. Als iemand een berichtje naar de ander stuurt en de ontvanger het wel leest maar niet reageert, dan zorgt dat voor stress. Relatie-expert Madeleine Mason vertelt aan The Independent waarom het slecht kan zijn voor je relatie: “Het kan je (onterecht) het gevoel geven dat je wordt afgewezen, terwijl de andere persoon misschien gewoon druk bezig is”.

Prioriteiten

De vinkjes zorgen daardoor vaak onnodig voor ruzie. Mensen begrijpen elkaar verkeerd. Ze denken dat ze genegeerd worden, terwijl dit in werkelijkheid niet eens zo hoeft te zijn. Je kunt achterdochtig worden en dingen zien die er helemaal niet zijn. Antwoorden hoeft niet altijd de prioriteit te zijn op dat moment en zonder de blauwe vinkjes hoef jij je daar iets minder druk om te maken. Eindelijk rust in de relatie…

Lees ook: Michael stuurde per ongeluk een berichtje naar een vreemde en dat resulteerde in een romantisch liefdesverhaal!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: pexels