Oeps: bleek op je kleding gemorst? Geen nood, zo los je het op!

bleek

Ziet je kleding nogal bleekjes? Geen nood!

Je hebt even de schoonmaakwoede in de bol en voor je het weet zit je kleding vol met bleekvlekken. Een klein spettertje kan al voor een bleekvlek zorgen, dus voorzichtigheid is geboden. Je denkt nu misschien dat je het kledingstuk kunt weggooien, maar dat hoeft lang niet altijd. Je kleding is heus nog wel te redden! 

Schrijf het kledingstuk niet meteen af; je kunt het nog redden!

Schoonmaakmiddelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje; vooral wanneer je met hardnekkige schoonmaakmiddelen als chloor of bleek werkt. Eigenlijk zou je oude kleding aan moeten trekken maar we weten allemaal; dat gebeurt bijna nooit. Ook al doe je voorzichtig, een klein spettertje bleek kan al voor een vlek zorgen. Met als eindresultaat dat je met allemaal bleekvlekken in je kleding zit. Gelukkig kun je deze lifehack nog even uitproberen voordat je je kleding definitief in de vuilnisbak deponeert.

Lifehack

Het enige dat je nodig hebt is natriumthiosulfaat (te koop bij de drogisterij) en warm water. Doe twee eetlepels van het natriumthiosulfaat in een klein kommetje met water en maak hier een mengsel van. Bevochtig een doekje met het mengsel en dep dit op de bleekvlek. Blijf deppen totdat het doekje helemaal geen bleek meer opneemt. Doe vervolgens het kledingstuk direct in de wasmachine en was volgens de wasvoorschriften zoals je normaal gesproken ook zou doen.

Werkt dit niet of gaat het om een heel klein spettertje? Lees dan verder op de volgende pagina hoe je dit oplost.

Pagina 1/2