Huh? Blijkbaar laden we onze telefoon helemaal verkeerd op

telefoon-opladen

We zijn er allemaal schuldig aan!

Een lege mobiele telefoon kan je dag flink verpesten. Vooral als je geen oplader in de buurt hebt of nergens een stopcontact kunt vinden. Maar hoe voorkom je dat je telefoon zo snel leeg gaat? Blijkbaar heeft het allemaal te maken van de manier waarop je je telefoon oplaadt. 

Tachtig procent

Jazeker, hoe vaak jij je telefoon oplaadt, zegt veel over wanneer je mobiele telefoon weer leeg is. Als je je telefoon elke nacht aan de oplader doet, zorgt dit ervoor dat de levensduur van je batterij korter wordt. Daarom raden fabrikanten aan om je telefoon niet verder dan tachtig procent op te laden. Ook is het niet verstandig om te wachten tot je telefoon helemaal leeg is voordat je hem oplaadt. Dit beschadigt de batterij namelijk.

Warmte is slecht

Daarom is het aan te raden om je telefoon pas op te laden als je telefoon ongeveer twintig procent batterij heeft. En laad hem dan niet volledig op, maar doe het tot tachtig of negentig procent. Hoewel een volle batterij heel fijn is, is dit niet goed voor je telefoon. Wacht dus niet tot je mobiele telefoon uitvalt voor je hem op de lader doet. Vooral wanneer je een snellader gebruikt is dit gevaarlijk, want vanaf nul procent veroorzaakt het veel warmte. Dat is slecht voor je batterij én voor je telefoon.

Vliegtuigstand

Tijdens het opladen kun je je telefoon ook het beste helemaal met rust laten. Haal hem niet uit het hoesje en scroll niet terwijl hij aan het opladen is. In plaats daarvan kun je hem het beste op de vliegtuigstand zetten. Hierdoor worden functies uitgezet, wordt de batterij gespaard en laadt je telefoon ook nog eens sneller op. En is ‘ie helemaal vol? Haal hem dan van de lader af. Zo heb je nog langer plezier van je telefoon en de batterij!

Lees ook: Lifehack: krassen in je telefoonscherm kun je verhelpen met tandpasta

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels